Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzvar Igaunijas kalnu divriteņu maratonā

Ilze Bogdanova

2010. gada 7. jūlijs 11:41

542

Ilzenietis Viesturs Kazainis kļuvis par Igaunijas sacensību “Elion Estonian Cup 2010” piektā posma uzvarētāju M50 grupā. Veicot apmēram 70 kilometrus garo distanci, viņš uzrādījis ātrāko rezultātu starp vairāk nekā 50 savas grupas dalībniekiem, pirmo reizi izcīnot 1.vietu.

“Šīs sacensības izceļas ar lielo dalībnieku skaitu, sīvo konkurenci un smagajām distancēm. Ja iepriekšējā posmā prieks bija par to, ka pirmo reizi iekļuvu labāko simtniekā, tad nu varu lepoties ar pirmo uzvaru savā grupā, kas, kopš startēju M50 vecuma grupā, man vēl ne reizi nebija izdevies,” viņš saka.

Bez V.Kazaiņa šajā grupā startēja arī alūksnieši Gunārs Rozenbergs un Juris Priednieks, kas attiecīgi ieguva 9. un 28.vietu. Tiesa, distancē pavadītā laika ziņā vērojamas daudz būtiskākas atšķirības. Ja V.Kazainim distances veikšana prasījusi 2:58:07 stundas, tad G.Rozenbergs finišējis 20 minūtes, bet J.Priednieks – gandrīz stundu vēlāk. Nākamais “Elion Estonian Cup 2010” posms paredzēts pēc nepilnām trīs nedēļām, savukārt tuvākās sacensības, kur alūksnieši gatavojas atkal startēt, būs jau šosvētdien, 11.jūlijā.

Jāpiebilst, ka pagājušās nedēļas nogalē kalnu velosipēdistu sacensības notika arī Latvijā, kur vairāk nekā 625 riteņbraukšanas mīļotāji sacentās velobraucienā apkārt Burtnieku ezeram. No alūksniešiem apmēram 50 kilometrus garajā distancē devās Rolands Zarītis (V15), Andris Vosekalns (V16) un Reinis Markss (V20) no Ilzenes. A.Vosekalns uzvarēja savā grupā, iegūstot 2.vietu dalībnieku kopvērtējumā. R.Zarītis un R.Markss sevis pārstāvētajās vecuma grupās ieguva attiecīgi 6. un 16.vietu, dalībnieku kopvērtējumā ierindojoties 117. un 39.vietā.

Kategorijas