Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Humoreska: Ko liecina sakodiens?

2010. gada 7. jūlijs 08:16

590

Vai no sakodiena pareizības būs atkarīga politiķu veiksme gaidāmajās Saeimas vēlēšanās? Varētu, protams, sen jau veikt mutes plastiku, bet līdz šim vairums no viņiem laikam bijuši par slinku un iedomīgu, lai lauztu sevi.

Ar kādām sejām pie vēlētājiem nāk tie, kas iestājas par labu Latviju? Pavērojiet Gunti! Cik respektabli izskatās pārkodiens, kad apakšas zobi izvirzīti vairāk uz priekšu nekā augšas zobi. Dažiem sakodiens ir pārāk taisns (zobs pret zobu). Pavērojiet lielo Andri! Vai Jāni, kas mūždien stalts kā nagla. Taisns sakodiens rada iespaidu, ka cilvēks ir gatavs mesties cīņā un uzvarēt, tāpēc drošības labad kabatās tur paslēptus kulakus.

Toties, ak, vai, cik pareizs sakodiens ir buldozeram pielīdzinātajam Aināram! Bučuģīmis! Tāpat kā saskaņas centrā Nilam, taču viņa kolēģim Jānim gan ir rūdīts pārkodiens. Mūsu pašu slavenais pašmāju komponists Imants nesen visiem lika saprast, ka ir cēlies tieši no zemnieku tautas un nebūt nekaunās no šādas izcelsmes. Tādā gadījumā viņam piestāv nepilnais sakodiens. Viņam ir izvirzīta priekšlūpa, tāpēc izskatos sagrēkojies pat tad, kad ir bez vainas. Tādu cilvēku vienmēr gribas samīļot.

To nevarētu sacīt par zemnieku priekšstāvi Augustu, kuram raksturīgs pārkodiens, tāpēc smaids sejā izskatās vēss kā rudens saule. Nacionālajā apvienībā vairumam ir pareizs sakodiens. Tur laikam citādus neņem. Visiem par piemēru var kalpot pats Roberts, arī jaunais Raivis.

Grūtāk definējams ir veterāna Māra sakodiens. To drīzāk varētu saukt par pārāk taisnu. Vienotībā ir redzamas atšķirības sakodienā. Zem ūsām nenosakāms tas ir Ģirtam Valdim. Tāpat Sandra savu sakodienu piemēro situācijai - te pareizs, bet te jau nepilns vai pat pārāk taisns. Solvitas sakodienu drīzāk varētu uzlūkot par nelokāmi taisnu, bet Valdim gan brīžiem iezīmējas izteikts pārkodiens. Lūk, tā!

Kategorijas