Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniešiem lielisks sniegums pārrobežas posmā

Didzis Bauers

2015. gada 18. septembris 00:00

33

Nedēļas nogalē Igaunijas ciemā Vastse-Roosa, kas atrodas tikai dažus kilometrus no Apes, tika aizvadīts Latvijas kalnu riteņbraukšanas seriāla “Vivus.lv MTB” maratona pēdējais posms. Tajā startēja arī daudzi alūksnieši un izcīnīja godalgotas vietas.

Šoreiz “Vivus.lv MTB” maratona organizatori tradicionālā Apes posma starta un finiša zonu nolēma rīkot pie pārrobežu sadarbības partneriem Igaunijā un sacensību trase piecas reizes šķērsoja Latvijas/Igaunijas robežu. Jāatzīmē, ka dalībnieku balsojumā šī trase tika atzīta par labāko seriālā, par ko posma organizators Mairis Levans saņēma piemiņas balvu.

Uzvara nenāca viegli
“Trek MTB” maratona 56 kilometru distancē gan asā cīņā pēdējos metros, gan komandu taktikā novadniekam Oskaram Muižniekam (“Sportlife Cycling Team”) tomēr izdevās nosargāt sezonā iekrāto pārsvaru vīru konkurencē un tikai par diviem punktiem apsteigt 2.vietas ieguvēju Dimitriju Sorokinu (“Team Rietumu-Delfin”). Pēc sacensībām preses konferencē Oskars atzina, ka ir ļoti gandarīts par izcīnīto uzvaru, kas nenāca viegli. Uz jautājumu par piedalīšanos biatlona sacensībās un konkurenci Andrejam Rastorgujevam, viņš atbildēja, ka vairs neesot tik jauns, lai nopietni konkurētu, un palikšot uzticīgs riteņbraukšanai. Bet noteikti turpinās piedalīties sacensībās biatlonā un slēpošanā, kā arī trenēsies nākamajai sezonai, kaut arī decembrī gaidāms ģimenes pieaugums.

Komanda izcīna 2.vietu
Komandu vērtējumā O.Muižnieka komanda izcīnīja 2.vietu. Tajā startēja arī ilzenietis Reinis Markss, kurš brauciena kopvērtējumā V grupā ierindojās 3.vietā.
Savukārt U23 grupā Rolands Zarītis izcīnīja 2.vietu kopvērtējumā. Beāte Kovgere starp dāmām finišēja 6.vietā, kas kopvērtējumā viņai deva 3.vietu U23 grupā. Jaunietēm Alise Kazaine, kaut arī braucienā izcīnīja 3.vietu, kopvērtējumā palika 4.vietā. V40 grupā Ainārs Volts kopvērtējumā izcīnīja 21.vietu.
V50 grupā mūsu veterāniem tik labi neveicās - neizdevās iekļūt labāko trijniekā. Gunārs Rozenbergs, Viesturs Kazainis un Guntis Kozilāns startēja, lai labāk sagatavotos atlikušajām sacensībām.
“Latvijas Valsts Mežu MTB” pusmaratona kopvērtējumā Anita Muižniece S45 grupā izcīnīja 2.vietu. Pēc sezonas pēdējā posma notika arī sezonas noslēguma preses konference, atrakcijas un pirts igauņu stilā, kā arī lielā balle ar sezonas kopvērtējuma apbalvošanu un igauņu dzīvo mūziku.

Nākamnedēļ noslēgs sezonu
Nākamnedēļ notiks MTB sezonas noslēdzošās sacensības, daļa alūksniešu dosies uz Hānjas 100 kilometru maratonu. Toties novadniekiem O.Muižniekam un Andrim Vosekalnam “SEB MTB” maratonā  paredzama cīņa par uzvaru kopvērtējumā. “Virši-A” distancē W grupā B.Kovgere praktiski ir nodrošinājusi 3.vietu kopvērtējumā. W16 grupā A.Kazainei jāpacīnās par 2.-3.vietu kopvērtējumā. R.Markss un R.Zarītis cīnīsies par augstāku vietu kopvērtējumā. A.Muižniece ir nodrošinājusi trešo vietu W45 grupā, tādēļ izmēģinās spēkus Igaunijā. ◆

Kategorijas