Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā debesīs, tā arī virs zemes

Mārīte Dzene

2015. gada 25. septembris 00:00

4252

(Turpinās no 1.lappuses)

„Dzīve ir teātris,” šos aktrises Džūlijas Lambertes vārdus filmā „Teātris” atceramies bieži. Katra cilvēka dzīve ir kā luga, kurā ikvienam ir kāda loma. Bet tā ir ilūzija, ka paši izvēlamies un veidojam šīs lugas scenāriju, nosakot sev galvenā varoņa vai statista lomu. Tikai nosacīti esam brīvi un varam improvizēt iepriekš noteiktā scenārija ietvaros. Tāda ir Alūksnes slimnīcas ārsta reanimatologa Pētera Kučika pārliecība pēc trīs gadu studijām Astrologu skolā.
- Kāpēc bija vēlme studēt astroloģiju?
- Katra cilvēka rīcību ietekmē iekšējās izjūtas jeb antenas, kas nosaka viņa intereses. Ja cilvēks nav tendēts uz astroloģiju, tad par to nedomās. Man bija interese, iespējams, tāpēc, ka darbs ir cieši saistīts ar dzīvības un nāves robežu, kas tās šķir. Līdz ar to pašsaprotama šķiet vēlme izzināt, kas ir aiz dzīvības robežas, kas ir liktenis un kāda ir tā ietekme mūsu dzīvē. Tagad var secināt, ka materiālistiskais pasaules uzskats zūd. Redzam, ka tā tomēr īsti nav -  mūsu apziņa atspoguļo objektīvo realitāti. Izrādās – mūsu apziņa ir dažāda, tāpēc dažādi redzam un uztveram. Dažs visu redz vienkāršoti, cits redz vairāk un plašāk, bet kāds - pārāk daudz, kas ir bīstami, jo cilvēks var aiziet ilūzijās un fantāzijās. Vēlāk kopā ar astrologu konstatēju, ka manai izvēlei studēt bija labvēlīgs periods, taču pats to neapzinājos.  Parasti nejaušību dzīvē nav. Atskatoties varu secināt, ka uz šo soli mani pamudināja it kā nejauši nopirkts žurnāls, kas piedāvāja praktiskās astroloģijas apguvi trīs gadu laikā. Tas, protams, nav ne viegli, ne vienkārši regulāri braukt uz lekcijām Rīgā, bet neesmu izlaidis nevienu studiju dienu. Esmu pedants, ko nosaka Mēness Jaunavas zīmē un Saules – Mežāža zīmē atrašanās vieta manā natālajā kartē jeb horoskopā. Ja kaut ko sāku, tad arī pabeidzu. Kam nebija pacietības... Studijas sākām divdesmit, līdz beigām tika seši, bet pabeidzām, kārtojot eksāmenu, tikai divi. Diploms man ir pašapliecināšanās. Ar to no izlaiduma atgriezos lepns, ka esmu saņēmis teicamu vērtējumu. Ir gandarījums, jo studijas pabeidzu 70 gadu vecumā.
- Ko studijas dod šādā vecumā, ja nav mērķa izmantot astroloģijas zināšanas privātpraksē?
- Divos pirmajos kursos domāju, ka praktizēšu. Taču trešajā kursā Astroloģijas skolas vadītājs Andris Račs brīdināja, ka studijas nevajadzētu turpināt tiem, kuri baidās par sevi uzzināt pārāk daudz. Tādas bažas ir bjušas arī man. Taču lēmumu atteikties no prakses ietekmēja secinājums, ka katrs cilvēks par sevi grib dzirdēt tikai labu. Turklāt mediķa darbā esmu jau pārpārēm saņēmis negatīvo enerģiju. Esmu noguris. Arī mans horoskops liecina, ja nodarbošos ar zinātni, tad mans darbs nebūs produktīvs, tātad to nevajag darīt. Toties ārsta darbs man ir īstā un piemērotākā nodarbošanās.
- Kāds ir šo studiju guvums?
- Gribēju iepazīt sevi, kā arī likumsakarības, kuras nosaka pasaules lietu kārtību un savstarpējās attiecības. Izrādās, ka viss notiek kā debesīs, tā arī virs zemes. Debesīs ir līdzsvars, un arī uz zemes labais un ļaunais ir līdzsvarā. Kad cilvēks piedzimst, ar pirmo elpas vilcienu viņš uzņem kosmisko enerģiju. Tas ir apbrīnojami, jo šī enerģētika ir kā matrice ar savu frekvenci, kas uzņem planētu frekvenci. Tāpēc dzimšanas brīdis ir tik svarīgs. Cilvēka dzīves laikā planētas riņķo ar dažādu ātrumu un dažādos aspektos, tāpēc to stāvoklis var būt labvēlīgs vai arī nelabvēlīgs. To ietekmi par 80 procentiem nosaka personīgā astroloģiskā jeb natālā karte. Tas nozīmē, ka piedzimšanas brīdis ir kā loterija. Protams, svarīgi ir arī gēni, kādus mantojam no vecākiem. Savukārt liktenis ir atkarīgs no tā, kā veidojas personība, kāds ir tās attīstības līmenis. Var zīlēt, kas vairāk ietekmē – gēni un vide, kādā cilvēks aug, vai varbūt viss jau ir ierakstīts liktenī. Sengrieķu filozofs Benedikts Seneka atzina, ka neko nevar tik precīzi izteikt, lai to nevarētu kļūdaini iztulkot. Tāpēc neviena patiesība nav absolūta. Mēs nekad nevaram zināt visu, bet nereti uzskatām, ka zinām daudz.
- Vai sekojat planētu stāvoklim un to ietekmei, lai zinātu, kas gaida?
- Nē, nesekoju. Mani it kā kāds attur to darīt. Ir enerģijas, kurām neeksistē ne telpa, ne laiks. Var paiet garām simtiem cilvēku, bet pēkšņi uzmanību pievēršam vienam. Kāpēc?
- Vai ticat gaišredzībai, kuras pamatā nav zināšanu un datu kā astroloģijai?
- Gaišredzības pamatā ir intuīcīja. Cilvēks ar savu subjektīvo intuīciju un iztēli, arī fantāziju spēj redzēt to, kas ir ārpus mūsu saprāta robežām. Taču tas nemaz nav tik labi, kā varētu šķist. Tas ir bīstami, jo cilvēks var atrauties no realitātes. 
- Skatoties televīzijas raidījumu „Ekstrasensu cīņas”, man nereti šķiet, ka tas ir tikai šovs.
- Man arī tā bieži vien šķiet, kaut gan nevar noliegt, ka cilvēkiem ir pārdabiskas spējas. Kad biju ekskursijā uz Ēģipti, tur tikos ar dziednieku - ekstrasensu Mihailu Aronovu. Toreiz es par to visu nedaudz vīpsnāju. Viņš man pastāstīja par muguras skriemeļu spraugām, turklāt ļoti precīzi, skatoties kaut kur virs loga. Viņš nav mediķis, bet pateica, kur man ir diska protrūzijas jeb trūces, turklāt ar savādu šņākoņu ielika skriemeļus vietā. Neesmu no tiem, kas piekrītoši māj ar galvu, atzīstot, ka kļuvis labāk. Tomēr es to sajutu. Jautāju viņam, kā iespējams palīdzēt bez medicīnas zināšanām. „Es tev pastāstītu, bet tu nesapratīsi,” atbildēja Aronovs.
- Kas mūs gaida šajā trauksmainajā un agresīvajā situācijā, kad ar bažām vērojam gan tepat Latvijā, gan citur pasaulē notiekošo?
- Visprecīzākās prognozes var pateikt konkrētam cilvēkam. Taču kopumā jeb mundānās astroloģijas prognozes es necenšos atklāt, jo to ticamības pakāpe, manuprāt, ir diezgan zema. Protams, ir speciāla programma, ko var izmantot šim mērķim. Situācija debesīs nosaka to, kas notiek uz Zemes. Pašlaik planētu stāvoklis liecina par agresiju. Neptūns atrodas Zivīs, kur tas ir pārvaldnieks. Bet Neptūns ir atbildīgs par ilūziju un fantāziju pasauli, kas saistīta ar alkoholu un narkotikām. Neptūns 14 gadus atradīsies Zivs zīmē, tāpēc šis ir laikmets, kad tieksme pēc ilūzijām un narkotikām pieaug. Urāns atrodas Auna zīmē, kuras pārvaldnieks ir Marss, kas liecina ne tikai par agresiju, bet arī dabas katastrofām. Tas viss rāda nelabvēlīgu fonu. To jūtam dažnedažādos veidos – gan pasaules notikumos, gan savstarpējās attiecībās. 
- Kādas prognozes ir svarīgi zināt katram?
 - Katram cilvēkam vajag zināt tikai to, kas var viņam palīdzēt sagatavoties kādām pārmaiņām vai uzmundrināt rīcībai. Piemēram, pirms ceļojuma būtu labi zināt, vai tam ir piemērots laiks. Piemēram, Krievijas astrologs Pāvels Globa ilgu laiku atteicās lidot ar lidmašīnu, jo pastāvēja iespēja, ka tas varētu radīt draudus dzīvībai. Tagad šis laiks ir pagājis. Tāpat vēlams noskaidrot, kad labāk svinēt kāzas, kad sākt biznesu. Turklāt ir arī svarīgi ieklausīties sevī. Man ir bail no augstuma. Kad studēju medicīnu, nolēmu, ka ir jāpārvar šīs bailes, un pieteicos parašutistu pulciņā. Taču kaut kādu iesmeslu dēļ nevarēju tikt uz divām izšķirošajām nodarbībām. Arī Kara medicīnas akadēmijā, kur mani ieskaitīja desantniekos, neiznāca lēkt ar izpletni. Laikam kāds sargāja, jo tikai vēlāk personīgajā horoskopā uzzināju – man iespējama nāve augstumā. Tagad domāju, ka šādas bailes var būt aizsargreflekss. Personīgais horoskops palīdz sevi iepazīt, lai varētu ar sevi strādāt. Ir svarīgi dzīvot aktīvi un nedomāt tik daudz, kas var sagaidīt. Ja pārāk daudz cenšas izvairīties no kaut kā, tad bailes tieši to var pievilkt. ◆

Kategorijas