Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vasarā pievēršas aktīvajai atpūtai

Ilze Bogdanova

2010. gada 5. jūlijs 14:16

1029

Malienas pagastā šovasar tiek piedāvātas divas bērniem un jauniešiem domātas vasaras nometnes – “Pelēkā vārna” un “Optimistu vasara”, no kurām viena jau izskanējusi, bet otras atklāšana paredzēta nākamās nedēļas sākumā.

Abu nometņu vadītāja Ilze Andronova atklāj, ka nometnes vērstas uz aktīvu darbošanos, kas ļautu papildināt zināšanas par dzimto novadu un apgūt jaunas prasmes.

Daļu mašruta mēro kājām
Tāda izvērtusies pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem domātā nometne “Pelēkā vārna”, par kuras vadmotīvu kļuvusi pelēkās vārnas kaklarotas meklēšana. Šis process nometnes dalībniekus aizvedis līdz Bejas novadpētniecības centram, kur ciemiņus uzņēma vadītāja Jolanta Baldiņa ar komandu, viesos pie  zemnieces Līgas Šāveles Annas pagastā un bitenieka Modra Mālkalna Malienas pagastā, kā arī sniedzis iespēju pilnīgāk iepazīt Malienas pamatskolas teritoriju, bērniem iesaistoties orientēšanās spēlē un meklējot pēc fotogrāfijām dažādus tās apkaimes objektus.

Lielu daļu no šo ceļojumu maršrutiem bērniem veikuši kājām. “Tas bijs īsts pārbaudījums, jo katru dienu sanāca nostaigāt vismaz piecus kilometrus. Lai gan ar izturību mums gāja visādi, prieks, ka beigās visas grūtības pārvarējām,” saka I.Andronova.
Par to, ka bērni nometnē pavadīto laiku uztvēra ar lielu sajūsmu, pārliecinājās viņu vecāki, kas nedēļu ilgās nometnes noslēgumā bija aicināti viesos. Sevišķi esot patikušas radošās darbnīcas, kuru laikā tika veidotas dažādas rotas, apgleznoti akmeņi un darināti piemiņas suvenīri par nometnē pavadīto laiku. Tāpat notikušas dažādas spēles un rotaļas, kā arī teātra nodarbības, kurās iemācīto bērni saviem vecākiem atrādījuši nometnes noslēguma pasākumā.

Veidojas jaunas draudzības
Daudzveidīgām aktivitātēm piesātināta solās būt arī “Optimistu vasara”, kas norisināsies laikā no 12. līdz 18.jūlijam. Tajā piedalīties aicināti 12 līdz 16 gadus veci jaunieši. Nometnē plānots ielikt pamatu Malienas pamatskolas zaļajai klasei, apgūt dažādas virtuves gudrības un neparastus rotu darināšanas veidus, doties ekskursijā uz bijušo armijas raķešu bāzi Zeltiņos, kā arī iesaistīties daudzās citās aizraujošās nodarbēs un radošajās darbnīcās. Nometnes laikā paredzēts nakts pasākums ar šķēršļu joslu un drosmes pārbaudi, kas beigsies ar saullēkta sagaidīšanu.

Pieteikties nometnei I.Andronova aicina bērnus no visa novada. Daudzpusīgs dalībnieku sastāvs bijis arī pirmajā nometnē “Pelēkā vārna”, kad vienkopus pulcējās bērni no pilsētas un tuvējiem pagastiem. “Tas nometni vērta vēl aizraujošāku, jo līdztekus jauniem iespaidiem veidojās arī jaunas draudzības,” apliecina nometnes vadītāja

Kategorijas