Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svin orientēšanās svētkus

Ilze Bogdanova

2010. gada 5. jūlijs 09:15

830

Orientēšanās klubu “Alūksne” sacensībās pārstāvēja vairāk nekā 40 sportisti, no kuriem trīs sacentās vīru elites grupā – Edgars Bertuks, Atis Dandens un Jānis Kūms. Lai gan vien retajam izdevās pārvarēt sīvo konkurenci un tikt pie medaļām, lielā atsaucība no pašmāju orientieristu puses apliecināja, cik šis sporta veids Alūksnes pusē ir iecienīts un ka piedāvājums rīkot Baltijas lielākās sacīkstes nav nejaušība, bet gan ar ilggadēju darbu nopelnīta iespēja.

“Ļoti sen nebiju saņēmis tik lielu atbalstu no pašvaldības un citu vietējo institūciju puses, kā šeit, Alūksnē,” gandarīts par pērn izdarīto izvēli ir orientēšanās kluba “Kāpa” vadītājs Indulis Peilāns. Viņš uzteic pašmāju kluba dalībnieku ieguldīto darbu, kas kārtējo reizi pierādījis to profesionalitāti, kā arī neparasto apvidu, kas iespēju robežās ļāvis izveidot maksimāli interesantas un dažādas sarežģītības pakāpes distances.

Lai gan tās veidotas vietās, kur ne reizi vien orientēšanās sacensību seriāla “Horizonts” kārtās sacentušies pašmāju sporta aktīvisti, to neparastums licis paskatīties uz zināmiem apvidiem ar pavisam citām acīm. “No visām distancēm pirmā man bija visgrūtākā. Ļoti bieži nesapratu, kur īsti atrodos. Taču jo grūtāka distance, jo lielāks prieks, ka izdevies tajā uzvarēt,” saka gaujienietis Toms Dandens, kurš kļuvis par vienu no retajiem orientēšanās kluba “Alūksne” pārstāvjiem, kas ticis pie medaļām.
Rezakas apkaimē izveidoto distanci par grūtāko atzina arī viens no sacensību spēcīgākajiem sportistiem – elites grupas pārstāvis Mārtiņš Sirmais, kurš atklāj, ka šajā distancē vairākas minūtes laika pazaudējis pieļautajās kļūdās. Lai gan Alūksnes apvidus ir līdzīgs Madonai, kur puisis uzaudzis, savu lomu nospēlējis Igaunijas tuvums, kas šajā pusē veidotās distances vērš sevišķi sarežģītas. “It kā jau sen vairs neesmu orientēšanās sporta iesācējs un trenējos katru dienu, taču šīs trīs dienas man ir bijušas ļoti grūtas,” viņš saka.

Runājot par sacensībām kopumā, M.Sirmais atsaucas uz vārdiem, ko atklāšanas ceremonijā teicis orientēšanās kluba “Alūksne” vadītājs Vilnis Veļķeris. “Šis ir pasākums, kurā ik gadu pulcējas simtiem orientēšanās draugu. Ar katru reizi draugu un paziņu loks kļūst arvien plašāks, bet sacensības – arvien kvalitatīvākas un aizraujošākas. Jāsaka tikai paldies Vilnim, ka viņam un viņa komandai izdevies noturēt šo latiņu, lai mēs visi kopā varētu baudīt ikgadējos orientēšanās svētkus,” atzīst sportists.

Vairāk foto 

Kategorijas