Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpinās cīņas galda tenisa čempionātā

Didzis Bauers

2015. gada 2. oktobris 00:00

0

Nedēļas nogalē Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā notika Alūksnes atklātā  čempionāta galda tenisā piektā kārta.
Tajā šoreiz pulcējās rekordliels dalībnieku skaits – 34 dalībnieki no daudzām Latvijas vietām, kā arī no Igaunijas un Krievijas. Labākais no alūksniešiem bija Aivars Dulbergs – 5.vieta. Pārējiem tik labi neveicās: Guntis Pauders – 15.vieta un Ingus Meisters no Apes – 17.vietā.
“Pēc pārtraukuma ir atsācies galda tenisa čempionāts - rudens pirmā kārta. Šoreiz sanāca lieliskas sacensības, izdevušās pēc intrigas un dalībnieku sastāva. Bija ieradies spēcīgākais sastāvs, kāds pie mums ir ciemojies. No Krievijas un Igaunijas, arī no Rēzeknes, cik atceros, šāda konkurence mums pēdējos gados nav bijusi. Sacensības bija interesantas, jo intriga bija līdz pēdējai spēlei. Gribējās ticēt, ka vēl kāds alūksnietis tiks ārā no apakšgrupas un pacīnīsies par vietu desmitniekā. Priecē, ka parādījušies spēlētāji bez manis, kas var uzvarēt kādu spēcīgāku viesi. Diemžēl daži spēlētāji, kuri varēja pacīnīties, šoreiz netika. Guntis Pauders varēja labāk nospēlēt, bet viņš atsāk spēlēt pēc vasaras pārtraukuma. Cerams, ka nedēļas nogalē Gulbenes sacensībās viņš “atvērsies”,” stāsta sacensību organizators Aivars Dulbergs.
Šoreiz bija arī ieradies lielākais dalībnieku skaits, bet A.Dulbergs uzsver, ka vairāk par 40 cilvēkiem nevar uzņemt. “Ja turpinās ierasties tikpat, tad mums jādomā par lielāku zāli. Mēs cenšamies noorganizēt sacensības pēc iespējas labāk tehniski, cik mums atļauj inventārs un tiesāšana, - cilvēkiem patīk kvalitāte. Ir parādījies zināms spēlētāju līmenis - ja salīdzinām, kāds bija pirms diviem gadiem, tad tagad varu teikt, ka esam divus pakāpienus augstāk. Tāpēc arī mūsu sacensības ir iecienītas un parādās arvien vairāk dalībnieku. Nedēļas nogalē dosimies gan uz Latgales atklātā čempionāta pēdējo sabraukumu Rēzeknē, gan uz turnīru Gulbenē,” viņš saka. ◆

Kategorijas