Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zeltiņos sportisti pulcējas pļavu skrējienā

Aira Vērse

2010. gada 2. jūlijs 20:06

1696

Nedēļas nogalē Zeltiņos pie „Alpu" mājām notika nebijis pasākums - skrējiens „Alpu pļavas - 2010", kur kopā pulcējās 38 dalībnieki, lai šķērsotu sarežģītās nepļautās pļavas Zeltiņos. Vairāk foto šeit.

„Ideja par pļavu skrējienu radās jau ziemā, kad notika slēpošanas sacensības „Alpi - 2010". Sports ir neatņemama sastāvdaļa manā dzīvē, daru visu prieka dēļ. Zeltiņu skola ir likvidēta, jādomā, kā aktīvi iesaistīt jauniešus sporta dzīvē. Tāpēc arī organizējam skriešanas un slēpošanas sacensības, " stāsta skrējiena „Alpu pļavas - 2010" organizators Andrejs Cauka.  

1 vecuma grupā zēniem līdz 11 gadi (0,8 km) 3. vietu izcīnīja Dilans Kurepins, 2.vietu - Reinis Rudzītis, bet 1. vietu - Ralfs Rudzītis. Šajā pašā vecuma grupā meitenes bija tikai divas, 2. vietu izcīnīja Agate Mūrniece, 1. vietu - Diāna Kurepina.

2 vecuma grupā 12 - 16 gadi (1,6 km) zēniem 3. vieta - Ervīnam Zariņam, 2.vieta - Naurim Vanagam, 1.vieta - Ralfam Krilim. Meiteņu grupā 3.vieta - Vēsmai Bindemanei, 2.vieta - Zanei Vanagai, 1.vieta  - Regīnai Rudzītei.

3. vecuma grupā 17 - 20 gadi (2,4 km) zēniem 2.vietu ieguva Mārtiņš Jaškovs, 1.vietu - Kristers Zariņš. Meitenēm 3.vieta - Kristiānai Zaķei, 2.vieta Santai - Kazainei, 1.vieta - Alisei Zālītei.

4.vecuma grupā 21 - 30 gadi (2,4 km) zēniem godpilno 3. Vietu ieguva Bruno Zaķis, 2.vietu - Mārtiņš Zariņš, 1.vietu - Armands Semenkovičs. Diemžēl neviena meitene šajā vecuma grupā nestartēja.

5.vecuma grupā 31 un .... (v- 2,4 km; s-1,6 km)startēja tikai sievietes. 2.vieta - Zeltīte Rudzīte, bet pārliecinoši 1.vietu izcīnija Inese Žīgure.

Liela interese arī bija vecuma grupā līdz 7gadiem, kur puiši savā starpā cīnījās par vietām. 2.vieta -Danielam Kurepinam, 1.vieta - Nikam Kalējam. Meiteņu grupā bija lielākā konkurence un par vietām cīnījās 5 meitenes. 3.vietu izcīnīja Ramona Rudzīte, 2.vietu - Vita Vanaga, 1.vietu - Arta Grīsle.

„Distance bija grūta, bet interesanta. Ir bailes par to, kur likt kāju, jo nevar zināt, kas ir zem zāles,"  pēc sacensībām saka 1.vietas ieguvējs Armands Semenkovičs. Armands nenoliedz, ka skriet pa pļavām esot bijis kaut kas citādāks no ierastā skrējiena.

„Kopā ar sievu Vandu esam ieplānojuši šādas sacensības turpināt arī nākamgad, lai varētu turpināt iesāktās tradīcijas ziemā un vasarā, " uzver A.Cauka.

Pēc sacensībām tika atklāts volejbola laukums pie „Alpu" mājām. Augustā visi tiks aicināti uz volejbola sacensībām „Alpos".

Kategorijas