Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Podoloģe ar saviem sapņiem

Līga Vīksna

2010. gada 4. jūlijs 07:36

3599

Laila Jirgensone: "Esmu optimiste - es nemaz nedrīkstu būt citādāka, jo esmu trīs bērnu mamma."
Laila Jiregnsone ir rīdziniece, bet, satiekot mīļoto vīrieti no Alūksnes, pirms 13 gadiem pārnāca dzīvot un strādāt uz Alūksni. Ikdienā Lailu var sastapt Alūksnes poliklīnikas ēkā, kur viņa strādā par podoloģi - ārstnieciskās pēdu aprūpes speciālisti, gādājot gan par salona klientu roku un nagu klasisko skaistumu, gan pēdu aprūpi un ārstniecību.

Laila atzīst - Rīga nekad nav bijusi viņas pilsēta jau kopš mazām dienām, jo viņai nepatīk lielpilsētu kņada un burzma. Pirmos ierauga nagus

Kā ārstnieciskās pēdu aprūpes speciālists L.Jirgensone Alūksnē strādā jau trīs gadus, bet pērn vasarā ieguva arī pirmā līmeņa augstāko izglītību podoloģijā. Ikdienā viņas darbs saistīts ar rūpēm par veselām un skaistām cilvēku pēdām.

"Podologs likvidē problēmu, lai cilvēkam pie tās vairs nebūtu jāatgriežas," stāsta L.Jirgensone.

Laila neslēpj - satiekot cilvēku, pirmais, kam viņa pievērš uzmanību, ir nagi: gan darbā, gan ikdienā.

"Esmu pozitīvā nozīmē "slima" ar savu profesiju no matu galiņiem līdz papēžiem," smaidot saka Laila.

Kā tas viss sākās? Gandrīz pirms pieciem gadiem pēc bērna piedzimšanas L.Jirgensone, izmantojot bezdarbnieku kursu apmācības iespējas, izmācījās par nagu kopšanas speciālisti, jo interesants un vilinošs šķita pedikīrs, manikīrs.

"Kad kursus beidzu, šķita - kā pedikīra meistaram pietrūkst vēl zināšanu un sāku apmeklēt nagu pieaudzēšanas kursus "Veselības centrā 4". Tur bija speciāliste - podoloģe, ko ieraugot sapratu: es arī to gribu apgūt! Jau ieraugot vien pacienta kāju, viņai bija skaidrs, kas tā ir par problēmu un kā to ārstēt. Teicu, ka es arī tā gribu, un viņa rosināja mani sākt mācīties. Pabeidzu nagu pieaudzēšanas kursus un sāku pelnīt naudu studijām, lai varētu kļūt par podologu. "Veselības centrā 4" pusgadu apguvu ārstnieciskās podiatrijas speciālista iemaņas, kas bija zemākā kvalifikācija. Tieši tobrīd Latvijā radās jauna mācību programma podologiem ar pirmā līmeņa augstāko izglītību Paula Stradiņa Veselības un sociālās aprūpes koledžā, ko es arī divu gadu laikā apguvu," atceras L.Jirgensone.

(Vairāk lasiet 2.jūlija "Alūksnes Ziņās")

Kategorijas