Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: Latvijas čempionātā sieviešu elitē uzvar Kristīne Bertuka

Jānis Tamužs, LOF preses dienests

2015. gada 6. oktobris 12:20

124

Sestdien, 3.oktobrī, Beverīnas novada Pūpolos notika pēdējais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā šosezon – uzvaras maratona jeb pagarinātajā distancē izcīnīja Jānis Kūms un Kristīne Bertuka. Par to informē LOF preses dienesta speciālists Jānis Tamužs.

J.Tamužs stāsta, ka sacensībās, kuras norisinājās Gaujas krastā, vīriešu elitē bija jāveic 23 kilometru gara distance, bet sievietēm jāmēro 15 kilometri. "Apvidus, lai gan bez izteikta reljefa, tomēr izrādījās pietiekami izaicinošs – aizaugušās Gaujas vecupes apgrūtināja skriešanu un padarīja orientēšanos interesantu," atzīst J.Tamužs.

"Sieviešu elitē sacensību gaitā notika vairāki pavērsieni, jo kļūdījās visas dalībnieces, taču Kristīne Bertuka nešaubīgi saglabāja līderes pozīciju visā distances garumā un finišēja lepnā vientulībā ar laiku 2:03:23," norāda speciālists.

“No sākuma likās, ka īsa distance, tikai 15 kilometri, taču, kā izrādījās, bija pietiekami, skrēju divas stundas. Visas kļūdījāmies uz pirmo kontrolpunktu, taču tālāk viss vedās raiti, skrēju pa priekšu un atrāvos. Pēc skatītāju kontrolpunkta mani atkal noķēra, bet tad nezinu, kur manas konkurentes palika. Beigās meklēju ļoti drošus variantus, tā kā nakts orientēšanās – skrēju vairāk pa ceļiem,”
stāsta Kristīne Bertuka.

Kristīnei Bertukai šis ir jau trešais čempiones tituls šajā distancē.

Kategorijas