Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Glezno dabā

Diāna Lozko

2015. gada 9. oktobris 00:00

31

Jau par tradīciju kļuvis mākslinieka Gunāra Ozoliņa akvarelistu studijas “Aqua” dalībnieku un citu interesentu plenērs, kurā akvarelisti dodas dabā un zīmē, kā arī vēlāk izrāda savu veikumu mazā izstādē. Pagājušajā sestdienā Pededzē plenērā piedalījās 16 akvarelisti.

Atgriezusies uz dzīvi Alūksnes novadā
Šogad akvarelistu studijā “Aqua” darboties sākusi arī Inese Gaspare, kura ilgu laiku dzīvojusi Rīgā, bet augustā atgriezusies uz dzīvi Alūksnes novadā. “Aizbraucu mācīties uz Jūrmalu, kad man bija 15 gadi, un tad turpināju dzīvi Rīgā. Mamma mani sauca atpakaļ jau vairākus gadus un, sakrītot dažādiem dzīves apstākļiem, beidzot arī atgriezos. Rīgā man beidzās arī darbs, bet Alūksnē piedāvāja piedalīties kādā interesantā projektā. Nodomāju, ka laikam jau liktenis parāda, ka beidzot ir jāatgriežas te,” stāsta I.Gaspare. Viņa pieteikusi savu meitu bērnudārzā un jau atteikusies no dzīvokļa Rīgā, taču tad uzzinājusi, ka projekts tomēr nenorisināsies. “Tad gan man bija grūti un šķita: ko gan es izdarīju... Tagad gan domāju, ka tas bija pareizs lēmums, un viss ir arī sakārtojies tieši tā, kā tam vajadzēja notikt. Varbūt tas projekts bija domāts tikai tādēļ, lai mani beidzot pamudinātu šeit atgriezties,” stāsta I.Gaspare.

Jau ļoti sen gribējās
pamācīties gleznot
I.Gasparei ir 33 gadi, un viņa uzsver, ka jūtas pilnīgi kā cits cilvēks, kurš ir izgājis cauri dzīves skolai. “Tiesa, mazpilsētā visi visu zina, pat to, ko pati vēl nezinu, un biju no tā jau atradusi. Man pat zvanīja no Rīgas un apsveica, ka esmu dabūjusi darbu, bet es pati tikai pirmo dienu strādāju un pat daži radinieki to nezināja,” teic I.Gaspare.
Pagājušajā nedēļā viņa apmeklēja savu pirmo akvarelistu nodarbību un ir priecīga, ka atradusi veidu, kā radoši aizpildīt brīvo laiku. “Es jau Rīgā gribēju gleznot, taču pārcēlos uz dzīvi šeit. Kāda paziņa pajautāja G.Ozoliņam par nodarbībām. Sākumā vēl teicu, ka neko nemāku, taču nolēmu doties uz plenēru, jo man jau ļoti sen gribējās pamācīties gleznot. Gribēju strādāt ar eļļas krāsām, taču ir vērts arī pamēģināt darboties ar akvareli,” stāsta I.Gaspare. Piebilstams, ka jau četrus gadus viņa arī gatavo dažādas aproces ar pērlītēm un mežģīnēm.
Akvarelistu studija “Aqua” aicina pieteikties arī citus interesentus nodarbībām, sazinoties ar mākslinieku un akvarelistu G.Ozoliņu. ◆

Kategorijas