Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rudens našķis

Pārsla Konrāde

2015. gada 9. oktobris 00:00

5

Mīklai vajadzēs: 4 olas, 4 ēdamkarotes miltu, 3 ēdamkarotes cukura (var medu), 1 ēdamkaroti sviesta; drumstalām: apmēram 100 g miltu, 50 g sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, pustējkaroti kanēļa. Vēl vajadzēs ābolus ‘Antonovka’ (var pievienot bumbierus) un aronijas (var ņemt arī dzērvenes, brūklenes, smiltsērkšķus utt.). Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos, sajauc ar aronijām. Pagatavo drumstalas un ber uz plāts (vai kēksa formā). Virsū uzber ābolus ar ogām un pārlej ar mīklu (saputo olas ar cukuru, pievieno miltus un mīkstu sviestu). Cep 200 grādu temperatūrā 40-45 minūtes. ◆

Kategorijas