Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Attīsta sporta infrastruktūru

Didzis Bauers

2015. gada 9. oktobris 00:00

449

Alūksnes Pilssalas stadionā sākta ģērbtuvju un apsaimniekošanas ēkas celtniecība, un Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki” notiek rekonstrukcijas darbi šautuvē.
“Pilssalas stadionā vecā nobružātā vagoniņa vietā, manā skatījumā, vajadzētu izdoties uzbūvēt gan labu ģērbtuvju, gan stadiona apsaimniekošanas inventāra glabātavu - laba vieglas konstrukcijas būve. Paredzēta apskaņošanas sistēma paziņojumiem sacensību laikā un mūzikai treniņu laikā. Būvi paredzēts pabeigt novembra otrajā pusē,” informē sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.
Mežiniekos process ir garāks un jau sācies augustā. “Tie būs uzlabojumi mūsu ikdienai no līdzekļiem, ko pašvaldība varēja atļauties. Tiks izgaismoti pieci mērķi kvalitatīva treniņu darba nodrošināšanai krēslas stundās. Mēģinām salabot drenāžu starp ugunslīniju un mērķiem, kur vasarā saglabājas ūdens. Protams, notiks ugunslīnijas pārbūve, kas ir galvenais darbs. Mērķu skaits paliks tāds pats, bet mainīsies tehniskais izkārtojums ugunslīnijā, jo mums nebija vietas sniegam. Ziemā paklājiņu gali liecās uz augšu un mums regulāri gudrāki vīri aizrādīja, ka tas vairs šobrīd nav pieņemami. Lai šautuve varētu būt ideāli līdzena un taisna, kā jau tas ir citās Latvijas vietās, veiksim šos uzlabojumus. Esam atveduši špikerus no Igaunijas. Ceru, ka līdz sezonas sākumam viss būs kārtībā. Tad varēsim organizēt Latvijas līmeņa sacensības,” stāsta V.Veļķeris.
Latvijas Biatlona federācijai un “Sportlat” komandai ļoti paticis ziemas pasākums Alūksnē šogad, tādēļ ir paredzēts veidot līdzīgas sacensības nākamgad no 4. līdz 6.martam. “Būs gan biatlons, gan slēpošana - tādas trīs sportiskas ziemas dienas. Cerēsim, ka būs sniegs, kas ir bijis vislielākais uztraukums pēdējos gados,” saka V.Veļķeris. ◆

Kategorijas