Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aprūpes centrā atceras vasaru

Šodien, 14. oktobrī, rehabilitācijas kabinetā sanāca interešu grupa uz pasākumu ,,Kad vasara no tējas glāzes kāpj’’, lai pie kūpošas tējas tases atcerētos interesantākās vasaras aktivitātes.

Pirmā no tām tika nosaukta ekskursija pa Alūksnes apkārtni, kur prieks mijās ar skumjām. Prieks par sakopto ezermalu, skatu torni un citām jaukām pārmaiņām, bet skumjas bija par to, ka daudzas vietas ir pamestas aizmirstībai. Kā piemēru minēja visiem tik pazīstamo cehu Kolberģī. Iemītniece Skaidrīte Aule, kas pati tur kādreiz strādājusi, atcerējās tur ražoto garšīgo limonādi un konfektes gotiņas. Bet, kā saka, "viss nāk un aiziet tālumā" un atmiņas atgriezās pie aprūpes centra, pie agrīnas ražas vākšanas un citām individuālām aktivitātēm.

Centra iemītniece Dzidra Macāne varēja palepoties ar vairāk nekā trīsdesmit cimdu pāriem, jo pieturējusies pie sākāmvārda, ka ragavas jātaisa vasarā ,bet rati - ziemā.

Pasākumu vadīja sociālā aprūpētāja Santa Loseva un tajā savu dalību ņēma arī centra direktore Rasma Muceniece. Šķiroties visi nolēma nepadoties rudens depresijai un slimībām, bet pilni optimisma soļot pretī ziemai.

Kategorijas