Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sezonu sāk ar zaudējumu

Didzis Bauers

2015. gada 16. oktobris 00:00

0

Pagājušajās brīvdienās Alūksnē pirmo šīs sezonas spēli aizvadīja basketbola klubs “BJSS Alūksne”.
Diemžēl pirmajā cīņā piedzīvots zaudējums “BJSS Bauska” komandai ar rezultātu 62:74. (16:22, 15:21, 21:14, 10:17). Labākie spēlētāji mūsējiem: rezultatīvākais Artūrs Šelders ar 15 gūtajiem punktiem, Krišjānis Graudiņš izcēlās ar izcīnītām 11 atlēcošajām bumbām, Valters Šelders izdalīja 8 rezultatīvas piespēles.
“Spēles rezultāts gan neattēlo spēles gaitu. Varēja redzēt, ka puišiem pirmajā spēlē bija uztraukums. Mums bija uz pusi vairāk kļūdu nekā pretiniekam, bez tām rezultāts būtu daudzreiz patīkamāks. Varbūt bijām pārāk čakli, izskrienot uz katru māņu kustību, tāpēc arī piekūstam ātrāk. Jāsaka, ka Bauskas komanda arī ir ļoti laba. Mums pēc trešās ceturtdaļas pat izdevās pietuvoties līdz mīnus trīs punktiem. Bet pēdējo ceturtdaļu uzsākām ar kļūdu sēriju un viņiem iekrita, tas arī izšķīra spēles likteni. Domāju, ka šogad būsim konkurētspējīgi, galvenais, lai puišiem izveidojas pašiem savs kolektīvs. Mēs palīdzēsim, domājam, pat neko radikāli nemainīsim. Galvenais, lai puišiem būtu prieks spēlēt. Tad arī skatītājiem radīsies interese just līdzi. Skatītāju bija atnācis daudz - tik daudz nenāk pat uz novada fināliem,” stāsta komandas galvenais treneris Ēriks Gross.
Pašreiz tiek veidota vadības komanda, kurā, jau spriežot pēc nosaukuma - BJSS, pārsvarā būs bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi. “Sporta skolas treneri trenēs savus audzēkņus, un ceru, ka jau drīzumā komandā nāks vecākie audzēkņi un pārējie, kas spēs. Galvenais, lai sporta skolas audzēkņiem būtu motivācija startēt kaut vai novadā un pārstāvēt to,” saka Ē.Gross.
Nākamā spēle mūsējiem šodien paredzēta ar “BJSS Madona” pulksten 20.00 Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē. ◆

Kategorijas