Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Papildina biatlonistu ekipējumu

Diāna Lozko

2015. gada 16. oktobris 00:00

550

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skola (BJSS) iegādājusies īpašu “Anschutz” firmas stobru biatlona šautenei. Pēdējo reizi jauna šautene biatlonistu vajadzībām tika iegādāta pirms diviem gadiem.
Lai nodrošinātu sporta politikas pamatnostādnēs paredzētos uzdevumus 2014. un 2015.gadam, Izglītības un zinātnes ministrija piešķīrusi finansējumu profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēm sporta inventāra iegādei atkarībā no tā, cik attiecīgajā sporta skolā ir skolēnu. Alūksnes pilsētas BJSS direktore Līga Tomsone informē, ka skola no ministrijas saņēmusi 795 eiro. “Līgums tika noslēgts arī ar pašvaldību, un tas uzlika par pienākumu pašvaldībai iesaistīties šajā sporta inventāra iegādē ar tādu pašu finansējumu, kādu piešķīra ministrija. Šis papildu finansējums, kurš mums nebija iekļauts savā budžetā, pamudināja mūs realizēt sen izlolotu sapni par jauna ieroča iegādi biatlonistiem,” stāsta L.Tomsone.
Alūksnes pilsētas BJSS biatlonistu rezultāti ir ļoti labi, un jauns ierocis ir svarīgs labu rezultātu sasniegšanā. “Sporta šautene izmaksāja 3000 eiro. Tam vēl jāizveido laidne, un pašreiz risinām jautājumu, kurš to izgatavos,” informē L.Tomsone. Kopumā Alūksnes pilsētas BJSS ir 32 biatlonam paredzēti ieroči, no kuriem tikai 4 ir bijuši ļoti labi. “Kopumā skolā trenējas 18 biatlonisti, taču šo ieroci treniņiem vēlos pasniegt kādam, kurš sevi pierādīs. Augsta līmeņa sportisti šautenes maina ik pēc diviem gadiem,” saka Alūksnes pilsētas BJSS biatlona treneris Sergejs Sverčkovs.
(Turpinās no 1.lappuses)
Pašreiz starp 18 jauniešiem, kuri trenējas biatlonā, 3 ir Latvijas izlases sastāvā. “Mums ir spēcīgi sportisti. Kristaps Deksnis savā vecuma grupā ir labākais Latvijas biatlonists. Viņš mācās 9.klasē Alūksnes novada vidusskolā. Spēcīgi sportisti ir arī Stīvens Logins un Kārlis Ludvigs. 19 gadus vecais Ingus Deksnis tikko atbrauca no nometnes Austrijā un vakar devās uz treniņnometni Norvēģijā. Viņš tiek uzskatīts par ļoti talantīgu biatlonistu, jo arī uz šo nometni devās pieaugušie sportisti un Ingus bija vienīgais no junioriem, kurš devās līdzi Latvijas izlasei,” stāsta Sergejs Sverčkovs.
Līga Tomsone atzīst, ka biatlons ir ļoti dārgs sporta veids un daudzi izdevumi gulstas arī uz vecāku pleciem. Līdz ar to šāda ieroča iegāde ir liels ieguldījums Alūksnes pilsētas BJSS biatlonistiem. “Treneris neļauj bērniem atpūsties ne mirkli, un biatlonisti tiešām ļoti nopietni strādā. Tieši tāpēc visi mūsu biatlonisti, kuri turpina nodarboties ar biatlonu vidusskolas vecumā, ir Latvijā labākie,” uzsver L.Tomsone. ◆

Kategorijas