Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Prelūdijā” - grupa “DaGamba”

Līga Vīksna

2015. gada 16. oktobris 00:00

5

Grupa “DaGamba” šoruden dodas vērienīgā koncerttūrē “Bach Goes To Iran” pa Latviju un prezentē savu jauno albumu “Recycled”. 23.oktobrī mums būs iespēja mūziķus dzirdēt Alūksnes izklaides un izaugsmes centrā “Prelūdija”.
“Pēc septiņiem galvu reibinošiem koncertiem pasaules nozīmīgākajā mūzikas festivālā Glastonberijā (Lielbritānija) tomēr jāatzīst, ka nekur nav tik labi kā mājās... Atgriezušies Latvijā, mēs aizvadījām neaizmirstamu koncertu, ko apmeklēja aptuveni 15 000 klausītāju festivālā “Positivus”. Tagad  vēlamies šo unikālo sinerģiju, kas rodas tikai ar pašmāju publiku, paturpināt, aizvedot koncertprogrammu gan uz Rīgu, gan citām Latvijas pilsētām,” saka grupas “DaGamba” līderis Valters Pūce.
Albumā “Recycled” grupas mūziķi ar fascinējošiem skaņu eksperimentiem sola diametrāli mainīt klausītāju priekšstatus par klasisko mūziku. Oriģinālskaņdarbi, kā radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no klasiskās mūzikas grandiem, ir aizraujoši un pārdroši, apvienojot dažādu laiku un mūzikas stilu elementus. Klausītāji atpazīs gan Grīga Solveigas dziesmas motīvus, gan grupas “Led Zeppelin” dziesmu “Immigrant Song”, ar mūziķu ceļavārdiem Bahs dosies uz Irānu, Prokofjevs sastaps ceļojošo bruņinieku no filmas “Knight Rider”, Mocarts dalīsies pieredzē ar “Radiohead”, gaidāmi arī citi pārsteigumi.
Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasē Alūksnes Kultūras centrā vai internetā “www.bilesuparadize.lv”. “DaGambas” koncertam “Prelūdijā” var iepriekš rezervēt galdiņus ar uzkodām kafejnīcā “Prelūdija”.
“Alūksnes Ziņu” 9.oktobra laikrakstā izsludinājām konkursu kopā ar “Prelūdiju” - atbildot uz trim konkursa jautājumiem un atbildes sūtot uz e-pastu “reklama@aluksneszinas.lv”, ir iespēja laimēt ielūgumus uz “DaGambas” koncertu “Prelūdijā”! ◆

Kategorijas