Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vieglatlētika: labi starti

Didzis Bauers

2015. gada 16. oktobris 17:28

173

Pagājušās nedēļas nogalē jau 10.reizi Gulbenes novadā norisinājās tradicionālais tautas skrējiens „Gulbenes apļi”, kā arī Siguldas pusmaratons, kas vienlaikus bija arī seriāla “Skrien Latvija” noslēdzošais posms, kurā tika sadalītas arī Latvijas komandu čempionāta medaļas pusmaratonā.

Tautas skrējiens „Gulbenes apļi” pulcēja vairāk nekā 250 skrējējus un 25 soļotājus. Tajā piedalījās arī Apes un Alūksnes novada vieglatlēti. 3 kilometru distancē S10 vecuma grupā meitenēm 27 dalībnieču konkurencē par uzvarētāju kļuva Robina Klasmane no Alūksnes, Liene Egle – 13.vietā, Viktorija Potapova – 20.vietā. V13 grupas zēniem šajā vecuma grupā uz starta stājās 38 skrējēji. Kristiāns Toms Briedis no Apes izcīnīja 3.vietu. Renārs Jakovļejs no Apes – 15.vietā. S13 grupā Linda Gabranova – 6.vietā. Alūksniete Līva Poļaka – 18.vietā. Jauniešiem bija jāveic 3 apļi – aptuveni 8 kilometrus gara distance. Pārliecinošu uzvaru svinēja Voldemārs Timofejevs no Apes. Jaunietēm 2.vietā - Marta Liepiņa no Apes.

Siguldas pusmaratonā, kas vienlaikus bija seriāla “Skrien Latvija” noslēdzošais posms, dāmām uzvarēja novadniece Ilona Marhele. Viņa uzvarēja arī sezonas kopvērtējumā - piecās sacensībās nopelnīja maksimālo 5000 punktu summu. Pašreiz viņa turpina gatavoties Frankfurtes maratonam, kas Vācijas finanšu centrā notiks nedēļu vēlāk – 25.oktobrī.

“Apes komandai bija labs starts Gulbenē, mums - mazliet sliktāk, jo tikai viena 1.vieta. Bet sestdien dosimies uz Latvijas čempionātu krosā Carnikavā un būsim diezgan kuplā skaitā,” stāsta vieglatlētikas treneris Ilgvars Vaskis.

Kategorijas