Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ķirbju gardums

Lauma Sliņķe

2015. gada 23. oktobris 00:00

36

Nepieciešams: 250 g cepamā margarīna vai sviesta, 200 g cukura, 1/2 glāze kokosa skaidiņu, 2 olas, 1/2 glāze piena, 500 g miltu, 1 paciņa cepamā pulvera, 250 g žāvētu aprikožu vai rozīņu, 300 līdz 350 g ķirbja. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos, liek vārīties, līdz tas kļūst vidēji mīksts, tad nokāš. Vēlāk to saspaida ar dakšiņu un pievieno sagatavotajai mīklai. Šī ir kūka, ar kuru var improvizēt pēc sirds patikas: mīklai var pievienot gan riekstus, gan saulespuķu sēkliņas, kā arī jebko citu, kas vien gards ienāk prātā. Veselīgi, sātīgi un garšīgi! ◆

Kategorijas