Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uztraucas par jauno servisa ēku

Diāna Lozko

2015. gada 23. oktobris 00:00

17

Alūksnes Pilssalā sākti stadiona servisa centra ēkas ierīkošanas darbi, taču jau tagad “Alūksnes Ziņu” lasītājiem ir radušies vairāki jautājumi par minēto būvi.

Nebūs ne tualetes, ne dušas
Pie publiskotās informācijas par servisa ēku portālā “www.aluksniesiem.diena.lv” daži jautā, vai šajā ēkā būs dušas un tualetes. Kāds ir izteicis arī bažas par ēkas jumtu, vai ziemā uz tā nekrāšoties sniegs. Alūksnes novada domes projektu vadītāja Sanita Adlere informē, ka šajā ēkā nebūs ne tualetes, ne dušas. “Ja mēs gribētu nodrošināt visiem sportistiem iespēju mazgāties, tad būtu jātaisa vesela pirts. Lai nebūtu sadārdzinājumu, tā kā dušas nav bijis līdz šim, tā tas būs arī turpmāk šajā ēkā. Attiecīgi šīs ēkas būvniecība un uzturēšana ir stipri lētāka. Plānots kādreiz stadiona otrā pusē būvēt lielu servisa centru, kurā būtu tribīnes un dušas, taču šī ir mazāka servisa ēka, kura paredzēta, lai uzturētu stadiona funkcijas un tur notiekošās sporta aktivitātes. Šai ēkai ir cits uzdevums. Kas attiecas uz jumtu, par to visu projektētāji jau ir padomājuši, karkasam ir izstrādāts projekts, izrēķinātas slodzes un uzlikts jumts, kā jebkurai mājai,” informē S.Adlere.
 
Darbu līgumcena – 37 980 eiro
Pilssalas stadiona servisa centrs būs vienstāva ēka, kurā atradīsies vairākas sporta sacensību norises nodrošināšanai nozīmīgas telpas. “Ēkā būs tiesnešu telpa ar stadiona pārskatīšanai piemērotu logu, divas sportistu ģērbtuves ar atsevišķām ieejām komandām, kā arī noliktava ar paceļamiem vārtiem, kurā plānots uzglabāt gan stadiona kopšanai un uzturēšanai nepieciešamo inventāru, gan arī dažādu sporta veidu inventāru,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.
Darbu līgumcena saskaņā ar veikto iepirkumu ir 37 980 eiro, tos pēc SIA “Nams” izstrādātās būvniecības ieceres veic SIA “Ozolmājas”. Arheoloģisko uzraudzību darbu gaitā nodrošina SIA “Archeo”. “Papildus jau minētajam ēkā tiks ierīkota arī stadiona apskaņošanas sistēma, kas ir būtiska nepieciešamība sporta sacensību organizēšanas tehniskam nodrošinājumam,” piebilst E.Aploka. Savukārt S.Adlere informē, ka servisa centrā varētu pastāvīgi arī uzturēties cilvēks, kurš nomai izdotu, piemēram, bumbas un organizētu sportiskās aktivitātes. ◆

Kategorijas