Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē samazina grants seguma ielu skaitu

Līga Vīksna

2015. gada 23. oktobris 00:00

12

Alūksnes pilsētā Mieras ielas rajonā pie ezera un mazdārziņu teritorijā Kalnadruvās par Alūksnes novada domes budžeta līdzekļiem šogad veikta grants seguma ielu virsmas apstrāde 2,8 kilometru garumā, tam paredzot vairāk nekā 200 000 eiro. Darbi turpināsies arī nākamgad.

Labāk – gandrīz trīs
kilometros
Grants seguma ielu virsmas apstrādi, izmantojot nofrēzēto asfaltu no rekonstruētajām pilsētas ielām, šovasar veica piebraucamajam ceļam uz Alūksnes Mazajiem kapiem, Loka, Haralda un Peldu ielās, kā arī Augusta ielas atzaram. Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis norāda – darbus veica pašmāju uzņēmums SIA “Sorma” un šajās ielās tie ir pabeigti. “Vienīgi Peldu ielas nelielā posmā ir palicis ieklāts tikai frēzētais asfalts, nenostrādājot virsmu ar piķi un šķembām, jo ielas platums šajā vietā ir divi metri un nepieciešama lielāka tehnika, lai darbus pabeigtu – to izdarīs nākamgad pavasarī, jo šobrīd ir arī neatbilstoša gaisa temperatūra,” saka I.Berkulis.
Šobrīd ielu rekonstrukcijas darbi vēl turpinās mazdārziņu teritorijā Kalnadruvās – Sīļu, Jaundārzu un Ievu ielās. “Kopumā šovasar par pašvaldības līdzekļiem Alūksnes grants seguma ielām virsmas apstrāde veikta 1,05 kilometra garumā, ieguldot 94 000 eiro. Savukārt Kalnadruvu teritorijā – 1,83 kilometri, tērējot
127 199 eiro. Uz ielām veica ne tikai virsmas apstrādi, bet ierīkoja arī lietus ūdens novades sistēmu, noņēma apaugumu, labiekārtoja iebrauktuves, Peldu ielā ierīkoja arī apgaismojumu,” saka I.Berkulis. Savukārt ielu apgaismojumu par pašvaldības līdzekļiem šovasar ierīkoja arī Cerību, Robežu, Ezermalas un Ozolu ielās. Tur akciju sabiedrība “Sadales tīkls” veica gaisa vadu elektrolīnijas nomaiņu, guldot kabeļus zemē, un līdz ar šiem darbiem pašvaldība līdztekus ierīkoja apgaismojumu.

Nākamgad – divas ielas
Grants seguma pilsētas ielu virsmas apstrādi veiks arī nākamgad. I.Berkulis norāda – 2016.gadā nofrēzēto asfaltu paredzēts ieklāt Tempļakalna ielā un Kārklu ielā.
“Kārklu ielā šogad tika nojaukta katlumāja. Šī iela ir blakus Torņa ielai. Torņa ielas daudzdzīvokļu 6. mājas iedzīvotāji šobrīd intensīvi strādā, lai novadītu lietusūdeni no sava pagalma – lai iedzīvotāji to izdarītu, pašvaldībai no savas puses jānodrošina slēgtās lietusūdens kanalizācijas novades sistēmas izveide. Otra ir Tempļakalna iela, kur arī izbūvēs slēgto lietusūdens kanalizācijas novades sistēmu. Tur paredzēts ieklāt nofrēzēto asfaltu, bet pašā ielas galā, aiz ugunsnovērošanas skatu torņa – atjaunot grants segumu, jo autotransporta kustība tur nenotiek,” skaidro I.Berkulis. Nākamgad grants seguma ielu virsmas apstrādei būs nepieciešami
165 000 eiro. Ielām, kur veic virsmas apstrādi, ik pēc pieciem gadiem jāveic atkārtota virsmas apstrāde. ◆

Kategorijas