Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Rudens plēsēja” lielākais loms – 20,945 kilogrami

Diāna Lozko

2015. gada 6. novembris 00:00

20

Pagājušās nedēļas nogalē spiningošanas sacensībās “Alūksnes rudens Plēsējs 2015” uzvaru guva alūksniešu komanda, bet citu novadnieku interese par sacensībām bijusi vēl lielāka nekā iepriekšējos gados.

Kopumā - 74  dalībnieki
Šīgada sacensībās bija pieļaujama arī velcēšana, kas ļāvusi sasniegt labākus rezultātus. Sacensībās uzvarēja alūksniešu Ginta Miesnieka un Andreja Volberga komanda. Viņu loms bija piecas līdakas, kuru kopējais svars – 20,945 kilogrami. “Makšķerēju jau kopš bērnības. Uzvaru palīdz iegūt gan veiksme, gan zināšanas. Ir savi noslēpumi - gan vieta, gan māneklis, bet to gan citiem nestāstu,” saka G.Miesnieks. Viņš uzsver, ka katram makšķerniekam ir savi knifi, kā tikt pie labāka loma.
Kopumā sacensībās piedalījās 74 dalībnieki. “Šīs ir ikgadējas sacensības, un tās ar katru gadu pulcē aizvien vairāk cilvēku, bet šogad it īpaši bija daudz dalībnieku no citiem novadiem. Vietējie paliek kūtrāki, varbūt arī bailīgāki no konkurences. Pie mums ir zivis un tās ķeras, ar to varētu būt skaidrojama šī popularitāte,” pauž Alūksnes novada pašvaldības aģentūras  “Alja” direktors Māris Lietuvietis.
Tika apbalvots arī lielākā asara guvējs Mārtiņš Balodis, kuram izdevās izvilkt 235 gramus lielu asari. Lielāko līdaku (7,5 kilogrami) izvilka rēzeknietis Mareks Laicāns. Savukārt Ilmārs Geidāns no Rīgas ar savu komandas biedru Ivo Kurmi no Salaspils sacensību laikā Alūksnes ezerā aizķēra vecu maluzvejnieku tīklu, kurš bija iegūlies gruntī vairākus gadus un kurā bija vairāki iespaidīgi līdaku žokļi. “Regulāri braucam uz Alūksni makšķerēt gan vasarā, gan ziemā. Man ļoti patīk Alūksne, jo šī ir ļoti skaista pilsēta, cilvēki ir “super!” un arī ezers ir foršs!” saka I.Geidāns. ◆

Kategorijas