Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis” jubileju svin ar izrādi un izstādi

Līga Vīksna

2015. gada 6. novembris 11:32

22945

Alūksnes novada lielākais bērnudārzs - Alūksnes pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis” - šonedēļ atzīmē 29. dzimšanas dienu un, kā ierasts, audzēkņu vecākiem un citiem novada bērniem atkal sarūpējusi jauku dāvanu – pašu iestudētu izrādi “Slavenais pīlēns Tims”.

“Pīlēna Tima lomā iejutusies skolotāja Linda Berkule, režisore un atbildīgā par mūziku ir skolotāja Vita Vērdiņa. Izrādē dažādus personāžus atveido 10 pedagogi un 10 bērni, bet tas ir visas iestādes kopdarbs: kāds pieskata bērnus mēģinājumu laikā, šuj tērpus, veido dekorācijas, iekārto skatuvi – iesaistīti ir visi, jo aktieri ir tikai redzamā daļa,“ stāsta bērnudārza “Sprīdītis” vadītājas vietniece izglītības jomā Anta Apine. Šogad rasta iespēja “Slaveno pīlēnu Timu” izrādīt uz Alūksnes Kultūras centra Lielās zāles skatuves, organizējot divas izrādes 5.novembrī. “Piektdien jubileju svinēsim bērnudārzā – katrā grupiņā būs “Jautrais brīdis”, ko vadīs skolotājas un teātra tēli, pie bērniem viesosies arī pats pīlēns Tims un dāvinās savu grāmatiņu. Būs arī svētku kliņģeris. Šobrīd “Sprīdītī” esam 58 darbinieki un 207 audzēkņi,” saka A.Apine.

Alūksnes Kultūras centra foajē izvietota “Sprīdīša” visu grupu audzēkņu darbu izstāde, kam moto ir Jāņa Petera rakstītie vārdi “Nevajag daudz – vajag, lai dzīvo viss, ko tu jūti un redzi.”. Tajā skatāmi gan individuāli tapuši, gan grupu darbi, zīmējot sev tuvas lietas un cilvēkus, kas viņu priecē. Ir arī Latvijas koks, kur var ielīmēt savus dzimšanas datus, un fotostūrītis. Izstāde Kultūras centrā būs aplūkojama līdz novembra beigām.



Kategorijas