Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novadnieki uzvar patriotiskajā skrējienā

Didzis Bauers

2015. gada 6. novembris 14:32

246

Svētdien, 1.novembrī, Mežaparkā notika skrējiens Latvijai - Lāčplēšu kross, kas tika rīkots ar mērķi ievadīt patriotisma mēnesi - novembri - svinīgi patriotiskā un veselīgi aktīvā garā.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā pustūkstotis skrējēju, kas veica distances no 400 metriem līdz pat 5 kilometriem. Dalībniekus priecēja arī senlatviešu karavīru cīņu paraugdemonstrējumi, iespēja izmēģināt šaušanu ar loku, kā arī orientēšanās spēle un radošie rokdarbi.

Galvenā sacensību distance bija “Lāčplēšu kross” 5 kilometru garumā, kur dalībniekiem bija jāpārvar arī 5 šķēršļi – Melnā Bruņinieka bedres, Laimdotas laipa, Kokneša baļķis, Spīdalas slazds un Kangara tīkls. Visātrāk šo distanci veica orientierists Jānis Kūms no Gaujienas, kurš finišēja pēc 17 minūtēm un 21 sekundes.

Dalībniekiem bija pieejamas arī īsākas distances – Tautas kross 2,5 kilometru garumā. Starp jauniešiem, kas jaunāki par 18 gadiem, ātrākā bija Anete Salmiņa. Kadetu krosā bija jāveic 1 kilometru gara distance.

Skrējienam bija pieteikušies dalībnieki no visas Latvijas, it īpaši daudz bija skolēni un ģimeņu. Katrs dalībnieks finišā saņēma sertifikātu un medaļu par piedalīšanos, kā arī siltas pusdienas pēc sacensībām

Kategorijas