Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Visu mūžu dara sapņu darbu – dzied

Mārīte Dzene

2010. gada 20. jūnijs 14:00

1694

Dainis Dobelnieks: "Es vairāk esmu lauku puika, bet ar diezgan smagu raksturu."
Alūksnietis Dainis Dobelnieks ir nesaraujami saistīts ar populāro mūzikas grupu "Eolika" jeb latviešu "ABBA", kā to dēvē tautā. Atšķirībā no daudziem mūziķu kolektīviem grupas sastāvs palicis nemainīgs: Oga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals. "Eolika" dzīvo un dzied visus 30 aizvadītos gadus. Kādi tie bijuši mūsu novadniekam Dainim?

- Vai jubilejas koncerttūrē sajūtas ir tādas pašas kā pirmajos gados?
- Šo 30 gadu laikā nekad nav bijis tā, ka mēs nemaz nekoncertētu. Tiesa, pirmos desmit gadus bijām viens no trim Latvijas Valsts filharmonijas profesionālajiem kolektīviem. Tad koncertdarbība bija ļoti aktīva un blīva - pa 30 koncertiem mēnesī un pa 300 koncertiem gadā. Pēc tam koncerti turpinājās inerces pēc, bet nebija vairs viena organizatora - filharmonijas, kā arī darba līguma un noteiktas samaksas. Tomēr "Eolika" bija populāra, tāpēc darba netrūka. Koncerti manī raisa patīkamas emocijas. Jūtos priecīgs un gandarīts uz skatuves, turklāt ir uzlabojusies veselība. Mūsu leģendārais četrinieks ir tāds pats, kāds tas ir bijis visu laiku. Protams, jaunāki neesam kļuvuši. Taču vokāli esam pat nobriedušāki un profesionālāki nekā ziedu laikos. Uz skatuvi ejam ar tādu pašu attieksmi kā toreiz. Nekas nav mainījies. Mēs esam tā pati vienotā "Eolika", ko publika uzņem lieliski. Tiesa, klausītāju ir mazāk. Ir krīzes laiks, cilvēkiem trūkst naudas, bet kultūras pasākumu piedāvājums ir liels. Visi mākslinieki grib nopelnīt. Arī tie, kuri savulaik skeptiski vērtēja koncertēšanu mazpilsētās, tagad uz tām brauc. Arī mūsu menedžeris un producents Juris Millers griež mūs pa visu Latviju, dažādās vietās koncerti ir paredzēti līdz pat jaunajam gadam.


- Kāpēc dzimtā pilsēta - Alūksne - nav iekļauta koncertturnejā?


- Ar Alūksni ir smagi, Cik esam vērsušies ar savu piedāvājumu, to uzņem bez atsaucības. Nezinu, varbūt kultūras dzīve Alūksnē ir pieklususi vai arī cilvēki nav spējīgi iet uz koncertiem. Tiesa, uz Pilsētas svētkiem mūs it kā aicināja. Bet tas bija par vēlu, jo 31.jūlijā mums jau bija sarunāts koncerts Rūjienā. Tas nozīmē, ka Alūksnē varēšu būt tikai naktī. Un es braukšu! Uzstāšos kopā ar grupu "Muzikantu brālība". Tajā ir visi mani draugi, ar kuriem šad tad, kad ir laiks un iespēja, uzdziedu kopā.

(Vairāk lasiet 18.jūnija "Alūksnes Ziņās")

Kategorijas