Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rigvir zāļu ražosanas modernizācijā ieguldīs miljonu eiro

Holdinga kompānijas Rigvir uzņēmums iegādājas nekustamo īpašumu un ēku Rīgā, lai modernizētu zāļu Rigvir aktīvās substances ražotni un kāpinātu ražošanas kapacitāti.  Pirmajā etapā ražotnē plānots ieguldīt vienu miljonu eiro.

Rigvir holdinga valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš: "Tas ir plānots solis Rigvir holdinga attīstībā, kas vērsts uz jaunu un modernu laboratoriju izveidi un to sertificēšanu atbilstoši jaunākajiem starptautiskajiem standartiem. Šāds attīstības scenārijs ļaus daudz pārliecinošāk pieteikt Rigvir ārvalstu tirgiem un jaunām zāļu reģistrācijas valstīm".

Rigvir holdings apvieno uzņēmumu grupu, kuras galvenā darbība ir vērsta uz Latvijā izstrādāto unikālo vēža zāļu – Rigvir ražošanu un attīstību pasaules tirgos.

Kā zināms, šobrīd pasaulē ir reģistrēts tikai viens dzīvs, ģenētiski nemodificēts vīruss, kas pārstāv onkolītiskās viroterapijas nozari – medikaments Rigvir. Onkolītiskā viroterapija ir vēža ārstēšana, kurā tiek izmantots dzīvs vīruss, kurš pēc ievadīšanas organismā, atrod ļaundabīgā audzēja šūnas un tās iznīcina.

Rigvir ir viens no ievērojamākajiem Latvijas zinātnes sasniegumiem onkoloģijas jomā. Šīs zāles ir reģistrētas melanomas ārstēšanai, bet klīniskajā praksē plaši tiek sekmīgi izmantotas arī vairāku citu ļaundabīgu audzēju ārstēšanā. Šobrīd šīs zāles ir reģistrētas un plaši pieejamas Latvijā un Gruzijā. Kopš 2011. gada Rigvir ir pilnībā kompensēts Latvijas iedzīvotājiem ar diagnozi ļaundabīga ādas melanoma, bet 2015. gadā Rigvir tika iekļauts Nacionālā veselības dienesta apstiprinātajās klīniskajās vadlīnijās “Ādas vēža un melanomas diagnostika, ārstēšana un dinamiskā novērošana”. Savukārt pacienti no valstīm, kurās šis medikaments pagaidām nav reģistrēts, viroterapiju ar Rigvir var saņemt Latvijā. Šobrīd viroterapiju ar Rigvir jau ir saņēmuši vēža pacienti no vairāk kā 40 valstīm.

Vairāk informācijas www.virotherapy.eu un jaunākajā starptautiskajā nozares žurnālā “Cancer Virotherapy” (www.cancervirotherapy.eu)

Kategorijas