Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kļūst par tradīciju

Diāna Lozko

2015. gada 13. novembris 00:00

20

Lāčplēša dienā Alūksnē notika pilsētas un novada skolu jaunatnes militārās sporta spēles “Lāčplēša stafete 2015”, kas notika 3.novembrī, laureātu apbalvošana. Šāda stafete notiek jau otro gadu.


Kopumā stafetē piedalījās 14 komandas no Alūksnes novada skolām. 7. līdz 8.klašu grupā astoņu komandu konkurencē 1.vietu izcīnīja Bejas pamatskolas komanda “Auseklīši”, 2. - Mālupes pamatskolas komanda “Brašie no Mālupes”, 3. – 201. Alūksnes jaunsargu vienības komanda “Alūksnes vilki”. 9. līdz 10.klašu grupā piecu komandu konkurencē 1.vieta - Ziemeru pamatskolas komandai “Lāčplēša mantinieki”, 2. - Alūksnes novada vidusskolas komandai “201.vienība”, 3. – 201. Alūksnes jaunsargu vienības komandai “Marienburgas vienība”. 10. līdz 12.klašu grupā uzvaru izcīnīja Alūksnes vidusskolas komanda “Melnie lāči”.
Nacionālo Bruņoto Spēku Kājnieku skolas virsseržants Gunārs Deksnis Lāčplēša dienas svinīgajā vakara pasākumā uzsvēra, ka Tēvzemes brīvību karavīriem palīdzēja izcīnīt tieši patriotisms un ticība jaunai valstij, kā arī vēlme būt neatkarīgiem un brīviem. “Man, organizējot un vadot Lāčplēša stafeti Alūksnē, bija patiess prieks, ka šeit ir tik daudz jauniešu, kuros ir šis patriotisms un kuri ir spēcīgi, zinoši un gudri. Viņi visi cīnījās un vēlējās parādīt, ka ir labākie. Paldies viņu ģimenēm, skolām un skolotājiem, kuri iegulda lielu darbu un audzina viņus!” pauda G.Deksnis.
Šīgada stafete bijusi grūta un tajā bijuši gan intelektuāli, gan fiziskie uzdevumi. Daži dalībnieki to pat nav spējuši pabeigt, kā arī bijuši tādi, kuri turpat aiz finiša līnijas sabruka bezspēkā. “Tas parādīja, cik lielu entuziasmu un gribasspēku šie jaunieši ielika šajā stafetē. Paldies viņiem!” teica G.Deksnis. ◆

Kategorijas