Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Torte “Putna piens”

Redakcija

2015. gada 13. novembris 00:00

71

Iesūtījusi Modra Akmentiņa

Mīklai vajadzēs: 120 g sviesta, 3 olas, 200 g cukura, 1 glāzi miltu, 2 ēdamkarotes kakao, 1/2 tējkaroti sodas, 1/2 tējkaroti etiķa. Izkausētā sviestā iekuļ olas, cukuru, pakāpeniski pieber miltus, kas sajaukti ar kakao, iemaisa sodu, kas dzēsta ar etiķi. Lej formā un cep 180 grādos, kamēr gatavs.
Krēmam vajadzēs: 2 glāzes piena, 1 glāzi cukura, 4 ēdamkarotes mannas, 150 g sviesta. Pienu savāra ar cukuru un mannu, atdzesētai masai pievieno aukstu sviestu gabaliņos un puto.
Gatavo mīklu pārgriež uz pusēm, pa vidu iesmērē krēmu, virsū arī uzziež krēma kārtiņu un pārlej ar kausētu šokolādi (4 ēdamkarotes piena, 3 ēdamkarotes cukura un 100 g melnās šokolādes). Garnē ar marmelādes rozēm.

Kategorijas