Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Humoreska: Par salīdzināšanas netikumu

Tenis Nieze

2010. gada 11. jūnijs 16:48

461

Es vienmēr esmu teicis, ka visas nelaimes sākas no salīdzināšanas. Taču nekad netiku domājis, ka pats kļūšu par šā netikuma upuri. Vārdu sakot, sieva ir sākusi mani kritizēt. Izrādās, ka viņai nepatīk, kā es čāpstinu, kad ēdu, kā krācu miegā, kā nolaižu ūdeni tualetē.

Tas vēl nebūtu nekas. Bet sieva sākusi mani salīdzināt ar citiem vīriešiem. Lūk, kaimiņu Pēteris tik eleganti izskatījies pat pidžamā, kad manai laulenei nejauši laimējies ar viņu saskrieties koplietošanas kāpņu telpā pie pastkastēm. Bet es skraidot pa māju trusenēs, bez čībām un vēderu izgāzis. Savukārt cits kaimiņš – Jancis – čakli strādājot dārzā un pagrabā. Šā sieva bez viņa tur nekā nejēdzot. Bet es dārzu pārvērtis pļavā, kurā aug pa dažai ābelei un plūmei, savukārt pagrabu izīrējis žurkām. Trešais kaimiņš – Kārlēns -, arī pensijā būdams, mākot tā piepelnīties, ka abi ar sievu katru vasaru braucot ārzemju ceļojumos. Savukārt mēs abi ar sievu knapi spējam norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem. Tāpēc, ejot uz veikalu pēc pārtikas, sieva vienmēr līdzi ņem kalkulatoru. Stundām ilgi stāv pie plauktiem un rēķina, ko pirkt un no kā jāatsakās.

“Cik ilgi man būs jāatsakās no visa, ko vēlos? Esi vecis vai neesi! Kad mūs izvedīsi no šitās krīzes?” šorīt iebrēcās sieva, kad man nejauši pie brokastu galda apgāzās un izlija kafijas krūze.

Un tad gan es ievilku elpu un pateicu visu, ko domāju. Ja sieva grib citu vīru, tad velti. Drīzāk es, riktīgs vecis būdams, tikšu pie trim jaunām sievām. “Mīļā, tas laiks ir garām, kad tevi kāds iekāroja kaut vai tikai vienas nakts sakaram. Tu taču nekādi neesi pilnveidojusi sevi, visus šos gadus esi dusējusi uz vecajiem lauriem, kas jau savītuši,” teicu es. Un sāku salīdzināt savu laulāto draudzeni ar viņas vienaudzēm, kas mīt kaimiņos. Raugi, Ievai ir tvirtas mākslīgās krūtis un veikta sejas plastika. Viņa tikko izšķīrusies no piektā vīra. Atkal ir brīva meitene! Dacei – savs bizness, plaša rocība un kā reiz blakus nav vīrieša. Atraitni Annu nodrošina bagātie bērni, kas dzīvo un strādā ārzemēs, no kurienes katru mēnesi mammai sūta 1000 latu.
Tagad sieva mani vairs nekritizē. Baidās mani pazaudēt.

Kategorijas