Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alsviķos un Alūksnē - “Prāta vētras” filma

Līga Vīksna

2015. gada 27. novembris 00:00

20

Alsviķu pagasta kultūras namā 29.novembrī pulksten 15.00 demonstrēs pilnmetrāžas dokumentālo filmu “Prāta vētra: starp krastiem”, kurai oktobra beigās bija pirmizrāde. Alūksnes Kultūras centrā filmu varēs vērot 19.decembrī pulksten 16.00.
“Šis ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem. Par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem. Viņi piedzima septiņdesmito gadu vidū, izauga ar padomju laika multfilmām un tukšajiem veikalu plauktiem. Mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidoja jaunu grupu - “Prāta vētra”. Pirmo reizi grupa atklāti stāstīs par kopā būšanu, krīzēm un prieka brīžiem. Par Rietumiem un Austrumiem. Šī būs iespēja būt klāt grupas jaunākā albuma tapšanas procesos Berlīnē un redzēt vēsturiskus kadrus no arhīviem. Filma būs stāsts par “Prāta vētras” un mūsu valsts ceļu. Par nepadošanos un spītību. Par neatlaidību, krišanu un atkal celšanos,” stāsta Latvijas Kinematogrāfijas savienības projekta “Kino visiem un visur Latvijā” vadītāja Ieva Pitruka.
Filmas režisori ir Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Audinga Kucinskaite, lomās: “Prāta Vētras” mūziķi Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons un Kaspars Roga.
Pēc filmas noskatīšanās mūziķis R.Kaupers atzinis: “Uzticēšanās no mūsu puses - uzticēt Sandijam un Gundaram veidot šo filmu, paredzot, ka tie kadri, kurus mēs filmējām jautrā garastāvoklī ar spirdzinošiem dzērieniem, kas bija domāts tikai mājas videotēkai, pēkšņi parādīsies un varēs skatīties uz lielā ekrāna. Bet man šķiet, ka sanāca ļoti sirsnīgi un godīgi. Paldies!” ◆

Kategorijas