Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Burkānu un ķirbju biezzupa

Skaidrīte Bukše

2015. gada 27. novembris 00:00

57

Vajadzēs: 4 palielus burkānus, lielu šķēli ķirbja, 2 kartupeļus, 2 seleriju kātus, 2 daiviņas ķiploka.
Dārzeņus vāra nelielā ūdens daudzumā. Kad dārzeņi mīksti, pieliek sagrieztu ķirbi un vāra. Kad viss gatavs, atdzesē un sablenderē, asumiņam pierīvē nedaudz ingvera vai mazliet pieliek aso piparu. Liek atkal uz uguns, pievieno kausēto sieru “Dzintars”, sāli un piparus pēc garšas un uzvāra. Salej bļodiņās un virsū uzliek ceptu bekonu, apceptas ķirbju sēklas un grauzdiņus. ◆

Kategorijas