Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jādomā bija par izdzīvošanu

Ilze Bogdanova

2010. gada 11. jūnijs 10:11

3396

„Man nepatīk izrādīt emocijas uz āru. Jā, ir brīži, kad jūtos sagrauta un ir ļoti smagi, tomēr pārējiem tas nav jāzina,” saka Alūksnes novada domes deputāte Valda Zeltiņa.

Šos vārdus deputāte attiecina uz pēdējo pusgadu, kas bijis „vienkārši neizturams”. Neilgi pēc februārī notikušās priekšsēdētāja vietnieka maiņas viņa ilgāku laiku atradās uz slimības lapas. Šajā laikā tika izsludināts konkurss uz Alūksnes novada pašvaldības Plānošanas un attīstības nodaļas vakanto vadītāja vietu, lai gan oficiāli V.Zeltiņa vēl atradās amatā. Atgriežoties darbā pēc pāris mēnešu slimošanas, deputāte iecelta par Kultūras un sporta nodaļas kultūras darba speciālisti – amatā, uz kuru vēl pirms dažiem mēnešiem bija izsludināts konkurss, bet uz kuru pieteikušies pretendenti nemaz netika vērtēti, aizbildinoties ar neskaidrību, vai vispār šāda štata vieta maz vajadzīga.

Izdzirdot uz sevi vērsto apzīmējumu „viena no skandalozākajām deputātēm Alūksnes novada domē”, viņa iesmejas – kad nolēmusi kandidēt pašvaldību vēlēšanās, ne prātā nav nācis, ka viss izvērtīsies tā, kā tagad. Pirms sarunas deputāte brīdina: apkārt valdošo intrigu un negāciju dēļ par šo to šobrīd vēl nevēlas atklāti runāt. Jā, jautājumā par priekšsēdētāja vietnieka maiņu balsots pretēji sevis pārstāvētās partijas biedriem. Arī darbs Plānošanas un attīstības nodaļā beidzies ar fiasko, kam punkts pielikts visnotaļ aizskarošā veidā. Savukārt pie kultūras darba speciālistes amata viņa tikusi politiska lēmuma rezultātā, lai gan tas nav bijis pašmērķis.

“Novada domes vadība izteica piedāvājumu un es piekritu. Man vienkārši nebija izvēles. Arī es esmu cilvēks, kam ir ģimene, kam jādomā par izdzīvošanu. Ja amatā jau būtu apstiprināts cilvēks, tad varbūt rīkotos citādāk, taču, tā kā pastāvēja doma štata vietu vispār likvidēt, nejūtos kādam kaut ko atņēmusi. Zinot, kāds Alūksnes novadā ir darba tirgus, nevarēju atļauties domāt, kā tas izskatīsies no malas. Arī deputātiem gadās apstākļi, kad nākas pieņemt pretrunīgus piedāvājumus,” atzīst V.Zeltiņa.

Vairāk lasiet laikraksta “Alūksnes Ziņas” 11.jūnija numurā.

Kategorijas