Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Paplašinām redzesloku

2010. gada 9. jūnijs 11:15

357

Jau otro gadu O.Vācieša Gaujienas vidusskola piedalās pasākumu kopumā “Spring Day” jeb “Eiropas pavasaris”.

Šogad “Eiropas pavasara” aktivitātēs piedalās 5832 Eiropas skolas ar 2242 reģistrētiem notikumiem. Mūsu kluba “Māja” vienība “Kāpnes” jau īstenojusi pasākumus - 7.maijā “Eiropas variācijas” 5.-9.klasei, 5.maijā “Eiropas pavasaris”- spēle klases audzināšanas stundā 7.klasei, skolotājas J.Višķeres vadībā “Eiropas pavasara” pasākumu kopumā iekļautas un īstenotas instalācijas “Mēs Eiropā” 10.maijā, ko veidoja 11. un 12.klases skolēni. Instalācijas mūsu skolā notiek katru gadu kopš 1999.gada. Skolotājas J.Višķeres organizēts un vadīts noticis starpskolu konkurss “Mēs Eiropā” 12.maijā, kurā piedalījās Trapenes un Gaujienas skolu 8. un 9.klases skolēni.

Sakarā ar “Eiropas pavasari” vienība “Kāpnes” organizēja erudītu konkursu “Eiropa 2010” un 27.maijā piedalījās tiešsaistes debatēs jeb čatā ar Eiropas Kustības viceprezidenti Džesiku Čambu par tēmu “Eiropas pilsoņu tiesības un pienākumi” un 3.jūnijā piedalījās čatā ar Eiropas Parlamenta deputāti Evelīnu Regneri par tēmu “Kā risināt nabadzības un sociālās izstumšanas problēmas Eiropā?”. Kopumā esam ierakstījuši “Eiropas pavasara 2010” vēsturē deviņas aktivitātes, kuras ir paplašinājušas redzesloku un piepildījušas brīvo laiku ar saturīgumu. Tiešsaistes debašu pieredze vienības pārstāvjiem jau ir - “Eiropas pavasarī 2009” tikām izvēlēti čatot ar rakstnieku Marku Leviju, toreizējo Eiropas Parlamenta prezidentu H.G.Poteringu un Eiropas Komisijas viceprezidenti Margotu Valstrēmu.

Ir ņemts vērā mūsu darbs, organizējot, vadot aktivitātes un arī pašiem piedaloties Eiropas līmeņa aktivitātēs (tiešsaistes debatēs), un kopā ar vēl četrām Latvijas aktīvākajām “Eiropas pavasara” skolām esam aicināti 17.jūnijā piedalīties apmaksātā ekskursijā uz Rīgu, orientēšanās sacensībās Vecrīgā un uz pasākumu kopuma “Eiropas pavasaris 2010” svinīgo noslēgumu Latvijas Ārlietu ministrijā. No skolas iespēja piedalīties šajā nozīmīgajā dienā ir 15 aktīvākajiem mūsu pasākumu dalībniekiem un kluba “Māja” vienības “Kāpnes” biedriem.

“Eiropas pavasaris” ir ikgadējs notikums, šogad tas norit no 22. marta līdz 30.jūnijam un ir pie­ejams visām Eiropas pamatskolām un vidusskolām. Pievienojoties pasākumu kopumam, skolotāji un skolēni var piedalīties vairākās aktivitātēs, konkursos, kā arī tiešsaistes un “aci pret aci” diskusijās. Šie notikumi ievada Eiropas tēmas stundās inovatīvā un radošā veidā.

Kategorijas