Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saņem medaļas

Līga Vīksna

2010. gada 9. jūnijs 17:11

2146

Alūksnes Bērnu un jauniešu centra sporta deju kolektīvam “Virpulītis” jau par tradīciju kļuvis pasākums, kad mācību gada noslēgumā kārto medaļnieku testus, kas ir kā dejošanas prasmju pašnovērtējums.

Alūksnē šis pasākums notiek jau vairākus gadus sadarbībā ar Latvijas Sporta deju profesionāļu federāciju un sporta deju profesionāļiem Elitu un Sirdsvaldi Damkeviciem. “Medaļnieku testiem ir I, II un III pakāpe. Tās visas veiksmīgi nokārtojot, dejotājs saņem Sporta deju federācijas medaļu. Katrai pakāpei ir noteikts deju skaits un kustības, kas jāapgūst. Jāuzsver, ka tas nav konkurss, kur ir tikai viena pirmā vieta. Medaļnieku testus var kārtot katrs individuāli un arī individuāli katru vērtē,” stāsta “Virpulīša” vadītāja Ilze Līviņa.

Šoreiz medaļnieku testus kārtoja 57 “Virpulīša” dejotāji, no kuriem 21 bērns ieguva augstāko – III - pakāpi un medaļu. Tie ir: Linda Sloģe, Artis Eisaks, Katrīna Aleksjuka, Dins Mironovs, Linda Bundzena, Elīna Šmata, Ansis Krūmiņš, Krista Sniķere, Ralfs Ezeriņš, Anna Aizpuriete, Linards Hansovs, Kristīne Krastiņa, Oskars Krūmiņš, Kristīne Egle, Sonors Zālītis, Eila Estere Gorbāne, Niks Kristers Kronbergs, Anete Salmiņa, Jurģis Līdumnieks, Jana Puķudruva un Dagnis Lemko.

I.Līviņa norāda – vērojot šovus televīzijā, daudziem šķiet, ka nedēļas laikā var iemācīties nez ko, bet dzīvē tā nenotiek. “To var izdarīt pieauguši cilvēki, no kuriem viens ir profesionāls dejotājs padsmit gadus. Ja ir divi neprofesionāļi, turklāt bērni, tad vajadzīgs ilgs laiks. Dejošanas šovu pozitīvā iezīme ir, ka skatoties ļoti daudzos rodas vēlme iemācīties dejot, bet negatīvā – cilvēki nesaprot, ka iemācīties skaisti dejot nevar uzreiz. Bet jo ātrāk bērns sāk dejot, jo vieglāk viņam ir,” vērtē I.Līviņa. Savukārt Elita Damkevica pauž prieku, ka Alūksnē ir tik kupls sporta deju dejotāju pulks, par ko gādā skolotāja I.Līviņa. “Visi mazie alūksnieši dejoja ļoti labi,” viņa uzslavēja un novēlēja saulainu vasaru, lai tiktos deju mēģinājumos atkal rudenī.

Vairāk foto

Kategorijas