Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atē degs gaišu uguntiņu

Līga Vīksna

2015. gada 4. decembris 00:00

4

Gaidot Ziemassvētkus, sestdien, 5.decembrī, pulksten 13.00 Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejs aicina uz pasākumu „Dedziet gaišu uguntiņu”.

“Muzejā viesosies Gulbenes novada Lejasciema pagasta folkloras grupa „Smaržo siens” no Gulbenes novada. Kopā baudīsim Ziemassvētku gaidīšanas laiku – iedegsim Ziemassvētku egli, dziedāsim, iesim rotaļās un, baudot piparmētru tēju, atcerēsimies nozīmīgākās gada norises,” stāsta Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Janita Šolina.
Ates muzejs jau ceturto gadu decembrī piedāvā arī īpašu Ziemassvētku programmu. Šogad tās tematika būs par cittautu Ziemassvētku tradīciju izzināšanu. Interesenti tai aicināti pieteikties laika posmā no 8. līdz 18.decembrim.
“Ņemot vērā, ka Ziemassvētkus daudzus gadu simtus cilvēki svin visos kontinentos, bet ikvienam visā plašajā pasaulē tie saistās ar savām svētku sajūtām un tradīcijām, šogad tēmai esam izvēlējušies cittautu tradīcijas, kuras iedzīvināsim Vidzemes lauku sētas vidē. Programmai „Pār pasauli nāk Ziemassvētki” aicinām pieteikties grupas. Lai arī programmas mērķauditorija ir pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni, to labprāt pielāgosim arī citu vecumu apmeklētājiem: jauniešiem, darba kolektīviem, ģimenēm ar bērniem, draugu grupām un citiem interesentiem. Optimālais dalībnieku skaits - 20 līdz 30. Programmas norise plānota gan muzeja pagalmā, gan iekštelpās - šogad jaunās ēkas „Laidars” zālē,” saka J.Šolina. Interesentiem programmai “Pār pasauli nāk Ziemassvētki” lūgums iepriekš pieteikties Ates muzejā. ◆

Kategorijas