Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ilzenes pamatskolai – jauna direktore

Līga Vīksna

2015. gada 4. decembris 00:00

8

Alūksnes novada domes novembra sēdē par jauno Ilzenes pamatskolas direktori apstiprināja Inesi Žīguri.

I.Žīgure ir Ilzenes pamatskolas sociālo zinību un sporta skolotāja, viņai ir 15 gadu pedagoģiskā darba stāžs. Atbalstu viņas kandidatūrai paudusi arī pagasta pārvalde, skolēnu vecāki un pagasta iedzīvotāji.

Ir idejas skolas attīstībai 
“Pašiem vien par visu ir jācīnās un jāiestājas – no malas neviens nedarīs. Tas arī ir galvenais arguments, kādēļ pieteicos direktora amatam. Ilzenē tradicionālajai skolai pie tik maza skolēnu skaita nav nākotnes, ja pieļaujam, ka dažādu vecumu skolēni visi mācās vienā apvienotajā klasē un viņus māca viens skolotājs. Ir dažādas idejas, kā nākotnē mainīt Ilzenes skolas darbību – ceru, ka tas izdosies un tad varēsim par to pastāstīt vairāk. Jau sen ir skaidrs, ka izglītība ir jāpietuvina reālajai dzīvei, ka par daudz mums ir to, kuri studē augstskolās un par maz sava aroda pratēju. Piekrītu uzskatam, ka izglītība ir “jānes ārā no skolas” - mācīšanās procesam nav jānotiek tikai noslēgtā vidē. Ilzenes pamatskolas lepnums ir mazpulks, kas ļoti aktīvi darbojas skolotājas Sarmītes Salmiņas vadībā,” stāsta I.Žīgure.
Viņa atzīst – šobrīd Ilzenes pamatskolas, tāpat kā daudzu pārējo Alūksnes novada izglītības iestāžu nākotne, ir atkarīga no jaunās izglītības stratēģijas, ko novadā vēl veido, gaidot, kad beidzot Izglītības un zinātnes ministrijā būs skaidrība par jauno pedagogu atalgojuma modeli.

Pozitīvas pārmaiņas – jau tagad
Ilzenes, Zeltiņu un Alsviķu pagastu pārvalžu vadītāja Ingrīda Sniedze pauž gandarījumu, ka I.Žīgure piekrita kļūt par Ilzenes pamatskolas direktori. “Jau šajā neilgajā laikā, kopš I.Žīgure bija  skolas direktores pienākumu izpildītāja, līdz tika apstiprināta amatā, es skolas darbībā un sadarbībā ar Ilzenes pagasta pārvaldi redzu pozitīvas pārmaiņas. I.Žīgure šim darbam pieiet ar lielu atbildību, viņai ir savs redzējums par skolas attīstību. Ļoti gribētos, lai Ilzenes pamatskolas pastāvēšanas jautājums nākotnē tiktu skatīts pozitīvā gaismā. I.Žīgure piekrita būt par skolas direktori grūtā pārmaiņu laikā – paldies viņai par to,” saka I.Sniedze.
I.Žīgure šobrīd uz nepilnu slodzi (0,25) veic arī sporta, tūrisma un interešu izglītības metodiķa pienākumus Ilzenes pagasta sporta, kultūras, interešu izglītības un mūžizglītības centrā “Dailes”. ◆

Kategorijas