Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svin profesionālos svētkus

Diāna Lozko

2015. gada 4. decembris 00:00

39

Vidzemes reģiona policijas pārvaldes amatpersonas trešdien Alūksnes Kultūras centrā pulcējās uz svinīgo pasākumu, kurā tika pasniegti apbalvojumi par godu Latvijas 97.gadadienai un par godu Latvijas Valsts policijas 97.gadadienai.

Uz mums skatās un cer
Svinīgās apbalvošanas ceremonijas laikā Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis uzsvēra, ka Alūksnē pēdējo reizi viesojies tālajā 1984.gadā, bet Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins atjokoja, ka šajā laikā daudz kas ir mainījies. “It sevišķi pēdējie seši gadi bijuši īpaši veiksmīgi. Pilsēta attīstās, bet varam jau te būvēt un darīt, ko gribam, taču, ja mums šeit nebūs drošas vides gan sev, gan mūsu bērniem un īpašumiem, tad jau tam visam būs nulles vērtība,” pauda A.Fomins.
Kopš stāšanās savā amatā 2011.gadā I.Ķuzis ir vēlējies izcīnīt arī Policijas dienas ierakstīšanu kalendārā 5.decembrī, taču līdz šim tas nebija sanācis. “Beidzot tas ir izdevies! Mūsu ikdiena kļūst trauksmaināka, un arī mūsu vajadzība tiek novērtēta. Pirmo reizi arī iekšējā drošība tiek atzīta par prioritāti. Šis gads iezīmējas ar trauslu pasauli, ar terorismu. Mūsu uzdevums ir iekšējā kapacitāte un mobilitāte. Ir nepieciešama drosme, lai mēs spētu atbildēt, kas mēs esam un ko varam. Tā ir mūsu misija! Uz mums skatās un cer,” pauda I.Ķuzis.

Par sasniegtajiem darba rezultātiem
Par priekšzīmīgu dienestu un darbu, sasniegtajiem darba rezultātiem un sakarā ar Latvijas Valsts policijas 97.gadadienu ar Valsts policijas krūšu nozīmi “Par cītību policijā” tika apbalvots Alūksnes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Ingus Ritenis. Ar Valsts policijas Goda rakstu tika apbalvota Alūksnes iecirkņa inspektore Ļubova Jermacāne. Valsts policijas Pateicību saņēma Vidzemes reģiona pārvaldes Administratīvā biroja lietvedības grupas vecākais speciālists Pjotrs Bilinčuks. Iekšlietu ministrijas Pateicību saņēma policijas darbinieks Aivo Purs. Iekšlietu ministrijas Goda rakstu saņēma Renārs Cepurnieks. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Pateicības saņēma Mārtiņš Apsītis, Edījs Dortans, Agija Ciemesa, Renārs Skangalis, Irita Migunova, Guntis Bērziņš, Laura Dorožkina un igauņu kolēģis Antis Pa. Uz 18.novembra valsts svētkiem Iekšlietu ministrijas Pateicību saņēma arī policijas darbiniece Irēna Merkuševa. ◆

Kategorijas