Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ir pret rotājumiem Ziemassvētku krāsā

Diāna Lozko

2015. gada 4. decembris 00:00

1665

“Alūksnes Ziņu” redakcijā vērsās alūksniete, kura ir sašutusi par izrotāto egli, kura atrodas uz Rīgas ielas netālu no Apes ielas. Sūdzības par egli dzirdējusi arī kāda netālu esošā uzņēmuma darbiniece, kurai jau vairāki cilvēki izteikuši savu viedokli par egles rotājumu sarkano krāsu.

Pilsētas centrs būs sudraboti balts
Sieviete, kura vērsās “Alūksnes Ziņu” redakcijā, uzskata, ka eglē ievietotie milzīgie sarkanie pušķi izskatoties pēc sarkanām krievu apakšbiksēm. Arī netālu esošā uzņēmuma darbiniece dzirdējusi dažādus viedokļus. “Būtu varbūt labāk, ja egli rotātu vienkāršas lampiņas, bet šie lielie pušķi nav glīti. Man par šo egli sūdzējušies vismaz kādi trīs cilvēki un kāda sieviete ar trīcošām rokām teica, ka egles sarkanie rotājumi atgādinot “krievu pantalonus”,” stāsta darbiniece. Kāds vērsies arī novada pašvaldībā ar savu sašutumu un aicinājumu šos rotājumus noņemt.
Alūksnes Kultūras centra mākslinieks Gintars Čerbikovs, kurš ir atbildīgs arī par Alūksnes pilsētas noformējumu un koncepciju šāgada Ziemassvētku noformējumam, atzīst, ka šī nav pirmā reize, kad kāds ir izteicis sašutumu par sarkano krāsu Ziemassvētku rotājumos. “Daudziem cilvēkiem sarkanā krāsa atgādina padomju laikus, taču pasaulē sarkanā krāsa ir ļoti izplatīta Ziemassvētku krāsa. Man pašam arī nepatiktu, ja viss tiktu sataisīts sarkans, taču šajā gadījumā sarkanā krāsa ir kombinācijā ar zaļo, un tādā gadījumā sarkanā krāsa ir ļoti jauka,” pauž G.Čerbikovs. Lai arī šogad krāsainība tiek izmantota vairākās pilsētas vietās, pats pilsētas centrs, sākot no Kultūras centra līdz novada pašvaldības administratīvajai ēkai, tiks izrotāts baltā krāsā. “Arī pati galvenā pilsētas egle tiks rotāta baltos un sudraba rotājumos. Tas ir moderns Rietumeiropas stils, kurā sarkanās krāsas ir mazāk. Arī mūsu pilsētas centrs būs sudraboti balts,” stāsta G.Čerbikovs.

Egle vēl nav pilnībā izrotāta
Kas attiecas uz konkrēto egli, par kuru ir saņemtas sūdzības, G.Čerbikovs uzsver, ka tai klāt tiks pielikti bumbu rotājumi. Ja arī tad egle neizskatīsies pietiekami sakopta, tad tiks pieņemts lēmums rotājumus noņemt vispār. “Mums ir daudz darba, un šī egle vēl nav pilnībā izrotāta. Man arī pašam šķiet, ka šie pušķi varētu būt mazliet kārtīgāki, bet ne visu varam uzreiz izdarīt. Redzēs, ko cilvēki teiks, kad pievienosim vēl rotājumus,” viņš teic.
Piebilstams, ka arī pati egle neizceļas ar īpašu daiļumu, ko rotājumu uzlikšana vēl vairāk izceļ, tāpēc tiks lemts, vai šī egle vispār būtu jārotā. “Šī egle pati par sevi īsti neatbilst rotāšanai, taču redzēs, kā rotājumi izskatīsies kopumā. Ja neizskatīsies labi, būs vien tie jāņem nost,” secina G.Čerbikovs. ◆

Kategorijas