Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienā atlido “Mazā Pūce”

Līga Vīksna

2015. gada 4. decembris 00:00

32

Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskola saņēmusi Draudzīgā aicinājuma fonda balvu „Mazā Pūce”. Šī ir pirmā reize, kad skola saņēmusi šo apbalvojumu par augstiem sasniegumiem matemātikā.

Draudzīgā aicinājuma fonds šo balvu pasniedz piecus gadus izglītības iestādēm no visas Latvijas, kuru absolventi iepriekšējā mācību gadā centralizētajos eksāmenos ir uzrādījuši visaugstākos rezultātus gan kopvērtējumā, gan atsevišķos mācību priekšmetos, kā arī izaugsmi kopvērtējumā. Šogad balvas saņēma 55 izglītības iestādes.

Par “Izaugsmi matemātikā”
Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolas direktore Ieva Zariņa atzīst – par saņemto apbalvojumu ir liels prieks un gandarījums. Gaujienas vidusskola  no sešām apbalvotajām skolām nominācijā „Izaugsme matemātikā” saņēma galveno balvu - „Mazo Pūci”, grāmatu un diplomu par izcilu izaugsmi matemātikas mācīšanā.
“Matemātika ir viens no grūtākajiem mācību priekšmetiem vidusskolā, tāpēc tam mūsu skolā ir pievērsta liela uzmanība. Uzvaru kaldinājusi Gaujienas vidusskolas matemātikas skolotāja Anita Grizāne, paldies arī sākumskolas skolotājiem, kuri ielikuši stingrus pamatus loģiskās domāšanas un matemātisko priekšstatu veidošanā. Lielākā daļa Gaujienas vidusskolēnu šeit ir mācījušies no 1. līdz 12.klasei. Skolotāji daudz strādā papildus ar skolēniem, skolā ir laba matemātikas kabineta materiālā bāze, kas uzlabota ar Eiropas reģionālā attīstības fonda projektu palīdzību. Skolotājas A.Grizānes vadītās mācību stundas ir mūsdienīgas, tiek izmantotas interaktīvās tehnoloģijas, skolotāja pēdējos divus gadus saņem atzinības no portāla ”uzdevumi.lv” kā viena no aktīvākajām portāla lietotājām un uzdevumu veidotājām. Mūsu izglītības programma paredz piecas matemātikas stundas nedēļā vidusskolas posmā,” stāsta I.Zariņa.

Augsts vērtējums
Kopējiem spēkiem Gaujienas vidusskolā ir darīts daudz, lai skolēniem matemātikas apgūšana kļūtu interesantāka un rezultatīvāka. “Īpašs gandarījums ir par pagājušā gada divpadsmitajiem, kuri bija motivēti mācīties, pieņemt skolotāju prasības, tāpēc paldies arī viņiem! Arī konkursa kopvērtējumā ieņemtā 32.vieta matemātikā un 34.vieta kopvērtējumā par visiem centralizēto eksāmenu rezultātiem mūsu skolai ir augsts vērtējums,” saka I.Zariņa.
Balvas pasniegšanas ceremonija notika Vidzemes koncertzālē Cēsīs. ◆

Kategorijas