Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zīmējumu konkursā atzīst par otro labāko

Diāna Lozko

2015. gada 4. decembris 00:00

5

Alūksnes pilsētas sākumskolas 1.b klases audzēkne Paula Gridņeva ieguvusi 2.vietu Valsts policijas rīkotajā Vidzemes reģiona 1. – 4.klašu skolēnu zīmējumu konkursā “Esmu redzams – esmu drošs”.

Kopumā konkursā Vidzemes reģiona pārvaldē tika iesniegts 521 darbs no 39 izglītības iestādēm. P.Gridņeva trīs laureātu vidū ir vienīgā, kura pārstāv 1.klasi. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse informē, ka konkursa uzdevums bija veicināt izglītības iestāžu jaunāko klašu skolēnu izpratni par gaismu atstarojošo elementu nepieciešamību apģērbā, lai droši piedalītos ceļu satiksmē.
Informatīvajā stundā pirms svinīgās apbalvošanas Alūksnes pilsētas sākumskolas 1.b klases skolēni noklausījās policijas darbinieku lekcijā par ceļu satiksmes drošību. Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Vineta Kaģe skolēniem uzdeva jautājumus par drošību uz ceļa un uzsvēra, ka bērni nereti var pamācīt vecākus un atgādināt par ceļu satiksmes drošības noteikumiem. Lekcijas laikā bērni tika iedrošināti atcerēties gan par savu, gan tuvinieku drošību un vienmēr atgādināt, ja kāds nav piesprādzējies, jo diemžēl nereti tieši bērnu vecāki to nedara. V.Kaģe jautāja bērniem arī ierosinājumus, par ko varētu būt nākamais konkurss. Kāds no bērniem ieminējās - par ziemas slidenajiem ceļiem. ◆

Kategorijas