Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izskan ceturtā Jauniešu diena

Agita Auziņa

2010. gada 7. jūnijs 08:18

1275

Sestdien skvērā pie Alūksnes tautas nama izskanēja jau ceturtā Alūksnes Jauniešu diena “4.cēliens”.  Šoreiz jaunieši ne vien varēja skatīt priekšnesumus, bet arī paši daudz vairāk iesaistīties aktivitātēs.  

Jauniešu diena iesākās ar atklāšanas koncertu. Tur savu māksliniecisko sniegumu rādīja Alūksnes bērnu un jauniešu centra teātra pulciņa dalībnieki, Ritma un Mākslas studijas jaunieši, deju grupas “Kela” meitenes. Lielāko smieklu vētru izraisīja teātra sporta paraugdemonstrējumi, situācijas improvizēja ne vien teātra sporta apmācītie jaunieši, bet arī skatītāji.  

Diena turpinājās ar radošajām darbnīcām – pērļu rotu gatavošanu, deju soļu apgūšanu, šķēršļu joslu pārvarēšanu, fotografēšanos atraktīvos tērpos un smieklu apvaldīšanu “Cieto seju” teltī. Līdztekus norisinājās arī miniorientēšanās (objektu atrašanu tuvējā apkārtnē). Dienas noslēgumā koncertu sniedza grupa “GBN” (“Grupa Bez Nosaukuma”), “Ourbreed”, kā arī Elvijs no Gulbenes, kurš brīvā improvizācijā spēlēja ģitāru.

Aktīvi iesaistoties visās aktivitātēs, varēja tikt arī pie vērtīgām balvām – dāvanu kartes sporta preču veikalā. No apmēram 40  aktīvākajiem dāvanas saņēma 25 jaunieši, trīs visaktīvākie bija Līga Salaka, Pēteris Ausējs un Kristiāns Muhametovs.
Alūksniete Elīna stāsta, ka vissaistošākā likās tieši teātra improvizācija. “Jauniešu dienas neapšaubāmi ir vajadzīgas, man pat liekas, ka tās varētu notikt biežāk. Piemēram, vasaras laikā reizi mēnesī. Tā ir iespēja sanākt visiem kopā un darīt interesantas lietas,” uzsver meitene.  Andra un Krista viennozīmīgi teic, ka Alūksnes jaunieši ir aktīvi un labprāt iesaistās jebkurās aktivitātēs. Arī vecāki par jauniešu aktivitātēm izsakās atzinīgi. Alūksniete Inga atklāj, ka interesants bija gan jauniešu koncerts, gan radošās darbnīcas. “Jauniešu diena -  tā ir iespēja apgūt un uzzināt ko jaunu,” pauž viņa.

Liene Kandele un Ilze Zvejniece, kas Jauniešu dienas organizēšanā iesaistījās jau otro gadu, atzina, ka pasākuma apmeklētāji ir mainījušies. “Šoreiz ir citas sejas un tas priecē, jo spējam ieinteresēt arvien jaunus jauniešus,” pauž meitenes. Uz jautājumu, vai arī nākamajā gadā sagaidīsim Jauniešu dienu, meitenes pagaidām nevar atbildēt. “Ja vien būs atsaucība un ieinteresētība iesaistīties organizēšanā no pašiem jauniešiem, tad viss notiks,” norāda abas jaunietes.

Vairāk foto

Kategorijas