Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izzina Eiropas politikas veidošanu

Līga Vīksna

2015. gada 11. decembris 00:00

21

Santa Pakalna no Alūksnes, Rīgas Stradiņa universitātes studente, nesen apmeklēja Eiropas Parlamentu, iepazīstot tā darbu un citu Eiropas Savienības institūciju ikdienu.
Vizīte notika Eiropas Parlamenta Eiropas liberāļu un demokrātu apvienības grupas īstenotajā “Jauno apmeklētāju programmā” konkursa kārtībā. “Tā bija unikāla iespēja nokļūt vietā, kur top Eiropas politika. Brauciena tēma bija ļoti aktuāla – migrācija un bēgļu problēma. Pārliecinājos - nav taisnība, ka ES trūkstot argumentācijas tam, kāpēc Briseles migrācijas politika ir tieši tāda, kāda tā ir, jo ES meklē labāko risinājumu, bet neiesaistīšanās un izlikšanās, ka šādas problēmas nemaz nav, radītu smagas sekas visām dalībvalstīm. Politiķu uzdevums gan Briselē, gan arī Rīgā ir atrast ceļu, kā visefektīvāk panākt vēlamo rezultātu,” stāsta S.Pakalna.
Briselē viņa pavadīja piecas dienas dažādās tikšanās un diskusijās. Jaunieši no dažādām ES dalībvalstīm iepazinās ar Eiropas Parlamentu, tikās ar deputātiem, sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, ES Migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisāru Dimitru Avramopulosu, kā arī programmas īstenotāju Latvijā, Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli. ◆

Kategorijas