Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina atbalstīt Alūksnes Invalīdu biedrību

Diāna Lozko

2015. gada 11. decembris 00:00

5

Alūksnes Invalīdu biedrībā jau vairākus gadus darbojas radošās darbnīcas. Tajās tiek darināti cimdi un zeķes lieliem un maziem, tamborēti lakati un dažādas citādas praktiskas un skaistas lietas. Interesenti tiek aicināti iegriezties biedrībā darbdienās no pulksten 9.00 līdz 13.00, lai par ziedojumiem iegādātos rokdarbus.

Katrs jauns raksts ir
izaicinājums
Alūksnes Invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Fricis Svars informē, ka materiāli, no kuriem top rokdarbi, iegūti gan ziedojumu ceļā, gan ir arī pašu radošo darbnīcu dalībnieku sarūpēti.
Alūksniete Skaidrīte Svara Alūksnes Invalīdu biedrībā darbojas pāris mēnešus un vada praktiskās rokdarbu nodarbības. Viņa pati nodarbojas ar rokdarbiem jau kopš bērnības. “Ko tik jaunu varu uzzināt, to izmēģinu. Informāciju par jaunumiem rokdarbu jomā gūstu internetā, žurnālos, avīzēs un grāmatās. Braucu arī uz izstādēm un kā sūklis pieņemu jebkuru informāciju. Man ļoti patīk strādāt ar cilvēkiem,” stāsta S.Svara.
Alūksnes Invalīdu biedrībā radošās darbnīcas katru reizi apmeklē dažāds cilvēku skaits, bet pārsvarā tās ir aptuveni 20 sievietes. “Cilvēki ir jāmāk atvērt un jādod viņiem iespēja uzticēties. Ja cilvēks uzticas un grib darbiņu darīt, tad jau viss ir kārtībā,” saka S.Svara un piebilst, ka radošajās darbnīcās tiek izmēģinātas dažādas rokdarbu metodes. “Mani pašu ļoti interesē apsveikuma kartīšu izgatavošana. Filcējam, pinam, pērļojam. Katrs jauns raksts ir izaicinājums, jo neesi to iepriekš darījis. Internetā var atrast tādas pērles, kādas nevar atrast nevienā žurnālā,” stāsta S.Svara.

Izmēģina visu, kas ir pieejams
Par ziedojumiem biedrībā var iegādāties arī īpaši darinātas lelles ar lieliem svārkiem, kuri kalpo pavisam praktiskam nolūkam – plastmasas maisiņu uzglabāšanai. Radošo darbnīcu dalībnieki izveidojuši arī bižutēriju un dekupējuši dažādus priekšmetus. Var iegādāties arī dažādas šalles, čības un somas. “Izmēģinām visu, kas ir pieejams. Pašai gan man nepatīk, piemēram, tamborēt čības, kā arī neaužu. Arī knipelēšana īsti nav fiziski piemērota man, bet tā ir ļoti skaista tehnika,” teic S.Svara.
Invalīdu biedrībā var rokdarbus izvēlēties jau no esošā klāsta vai arī apspriest savu krāsu salikumu. “Biedrībā kopumā ir 238 biedri no Alūksnes un Apes novadiem. Lai arī uz radošajām darbnīcām nāk tikai maza daļiņa, darbs norit aktīvi. Piemēram, es pašreiz gatavoju speciālu rāmi lakatu aušanai,” teic E.F.Svars. ◆

Kategorijas