Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pošas čempionātam

Ilze Bogdanova

2010. gada 31. maijs 10:39

1400

Vēl tikai līdz trešdienai pašmāju futbola cienītāji var pieteikt dalību Alūksnes novada čempionātam minifutbolā, ko organizē futbola klubs (FK) „Alūksne” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.

Čempionāta atklāšana plānota otrdien, 8.jūnijā, pēc kura spēles norisināsies katru otrdienas un ceturtdienas vakaru visas vasaras garumā. To izskaņā tiks noskaidroti šīgada spēcīgākie futbolisti Alūksnes un Apes novados, kas pirmie būs guvuši uzvaru, sacenšoties atjaunotajā Pilssalas stadionā.

Sezonu atklāj Alūksnē

Šīs nebūs pirmās sacensības, kurās pašmāju sporta aktīvisti varēs pārbaudīt savus spēkus minifutbolā. Jaunā sezona tika atklāta ar divām novadu kausa izcīņām, no kurām viena norisinājās Alūksnē, bet otra – Apē.

Alūksnē notikušās sacensības pulcēja deviņas komandas. Tās bija FK “Alūksne”, “Anna/ Jaunanna”, “Dzintari” no Gaujienas, “Gaujienas juniori”, “Ilzene”, “Kājnieku skola”, “Pieneņpuikas” no Alūksnes, “Serdžiu” no Trapenes un “Vidaga”. Pēc priekšsacīkšu spēlēm kausa izcīņas pusfinālā iekļuva FK „Alūksne”, „Kājnieku skola”, „Serdžiu” un „Dzintari”.

Šoreiz pārāki izrādījās alūksnieši, no kuriem FK „Alūksne” ar 2:1 uzvarēja „Serdžiu”, bet „Kājnieku skola” ar 4:3 – Gaujienas „Dzintarus”. Abas zaudējumu piedzīvojušās komandas ieguva 3.vietas, bet uzvarētāji tikās fināla spēlē par 1. – 2.vietu. Šī spēle beidzās neizšķirti ar 1:1, uzvarētājus noskaidrojot ar soda sitienu palīdzību. Tajos veiksmīgāki izrādījās FK „Alūksnes” jaunie spēlētāji, kas ar 2:1 guva uzvaru pār „Kājnieku skolu”.

Par kausa izcīņas uzvarētājiem kļuvušajā komandā spēlēja Edgars Zvejnieks, Toms Cinglers, Raivo Kaulakans, Deniss Saulīts, Oļegs Pithačnijs, Haralds Ulass, Dzintars Strodāns un Dmitrijs Dmitrijevs.

Uzvaru izcīna alūksnieši

Tiesa, nedēļu vēlāk sacenšoties gandrīz tādā pašā konkurencē Apes novada minifutbola kausa izcīņā, FK “Alūksne” komanda pat tuvu netika uzvarai. Kopumā kausa izcīņa pulcēja astoņas komandas, kas pirmās spēles aizvadīja divās apakšgrupās. Pirmajā sacentās “Ape – 1”, “Ilzene”, “Dzintari” un “Gaujienas juniori”, bet otrajā – “Pieneņpuikas”, “Ape – 2”, FK “Alūksne” un “Vidaga”.
Šo spēļu izskaņā iespēju turpināt cīņu par uzvaru turnīrā ieguva katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas – abas Apes komandas, kā arī “Ilzene” un Alūksnes “Pieneņpuikas”. Pirmajā pusfināla spēlē starp “Pieneņpuikām” un “Ilzeni” uzvaru ar 1:0 izcīnīja alūksnieši, bet otrajā, kur tikās abas Apes komandas, pārāki ar 2:0 izrādījās Apes pirmās komandas spēlētāji. Abām zaudējumu piedzīvojušajām komandām “Ilzene” un “Ape – 2” tiekoties spēlē par 3. - 4.vietu, par uzvarētājiem kļuva ilzenieši, kas savus pretiniekus pieveica ar 3:0.

Finālā uzvaras laurus plūca “Pieneņpuikas”, kas Apes pirmo komandu uzveica ar 1:0. Vienīgos vārtus spēlē guva Ivo Ausējs, kas atzīts par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Bez viņa komandā spēlēja Andris Vergazovs, Artūrs Morozs, Aivis Beļmans, Edgars Zviedrītis, Jevgēņijs Ļepjoškins un Aleksandrs Vergazovs. Apes novada kausa izcīņas miniftubolā organizators Juris Ozoliņš atklāj, ka rezultatīvākie spēlētāji apbalvoti arī pārējās divās labāko trijniekā iekļuvušajās komandās. No 2.vietas ieguvējiem jeb “Ape – 1” tas bijis Kārlis Latiks, bet 3.vietu ieguvušajā komandā “Ilzene” – Arnis Valgums.

Kategorijas