Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pamatskola aktīvi piedalās projektos

Diāna Lozko

2015. gada 18. decembris 00:00

2

Katrai mazajai skolai ir jācīnās par savu pastāvēšanu, un šim mērķim noder arī dažādas sabiedriskās akcijas. Vidagas Sikšņu pamatskola kļuvusi par aktīvāko akcijas “Savai skolai” izglītības iestādi Vidzemē, kas ļauj pietuvoties mērķim - skolas mācību materiālu un inventāra uzlabošanai, kas tik ļoti nepieciešams mazajām skolām.

Viena no mazākajām skolām Latvijā
Vidagas Sikšņu pamatskola ir viena no mazākajām skolām Latvijā. Šobrīd tās pirmsskolas grupā mācās 22 bērni, savukārt pamatizglītības klasēs - 31 skolēns. “Lai gan 2009.gadā ar pašvaldības atbalstu skola ieguvusi jaunu, mūsdienīgu izskatu un iekārtojumu, lai mēs turpinātu attīstīties, ar pašvaldības sniegto atbalstu vien ir par maz. Tā kā esam ļoti maza skola un mums ir pastāvējis risks tikt slēgtai, jācenšas pašiem sevi materiāli atbalstīt. Dalība izglītības atbalsta projektos ir viens no veidiem, kā varam skolai iegūt tai nepieciešamās lietas, tādēļ aktīvi piedalāmies šādos projektos, ar kuru palīdzību jau esam skolai ieguvuši interaktīvo tāfeli, iekārtojuši datorklasi un citas telpas. Tomēr skolai ir vēl virkne vajadzību, kas palīdzētu uzlabot mācību procesa kvalitāti,” stāsta Vidagas Sikšņu pamatskolas direktore Una Reķe.

Dažādo mācību procesu
“Strādāt ar kaut ko citu, nevis tikai darba burtnīcu un grāmatu, skolēniem ir ļoti vērtīgi. Ja skolā ir pieejamas kartes, skolēni iemācās tās izmantot, viņi zina, kur meklēt nepieciešamo informāciju. Tas dažādo mācību procesu un tā nav tikai tāda solā sēdēšana. Ja materiāli skolā ir pieejami un skolotāji tos izmanto, jau pēc bērniem var redzēt, ka viņiem ir interesantāk,” teic Vidagas Sikšņu sākumskolas vizuālās mākslas un sociālo zinību skolotāja Jogita Kazaka.
Piebilstams, ka līdz nākamā gada 7.februārim iedzīvotāji par katru pirkumu “Maxima Latvija” veikalos var saņemt uzlīmes, kuras tālāk var novirzīt sevis izvēlētai izglītības iestādei, lai tā savā īpašumā iegūtu kāroto inventāru. Tā ir iespēja mācību iestādēm visā Latvijā iegūt jaunas bumbas, mūzikas centrus, printerus, datorus un citas mācību procesa modernizēšanai nepieciešamās lietas. Izglītības atbalsta programmā “Savai skolai” par visaktīvāko izglītības iestādi Vidzemē kļuvusi Vidagas Sikšņu pamatskola, kas mēneša laikā kopš programmas sākuma sakrājusi jau 3528 uzlīmes. Lai gan Vidzemē Vidagas Sikšņu pamatskola ir pirmajā vietā, kopējā Latvijas reitingā skola ierindojusies devītajā vietā. Šobrīd skola ir sakrājusi pietiekami daudz uzlīmju, lai savā īpašumā iegūtu vairākas ģeogrāfiskās kartes, rakstāmlietu, guaša krāsu un papīru komplektus, tomēr, lai iegūtu visu kāroto inventāru, skolai atbalsts būs nepieciešams līdz pat programmas “Savai skolai” noslēgumam. ◆

Kategorijas