Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Intars Dambis startēs Siguldā

Didzis Bauers

2015. gada 18. decembris 18:43

236

Pirmo reizi Latvijā 19. un 20.decembrī notiks Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Alūksnieši ir laipni aicināti doties uz Siguldu, lai sekotu līdzi aizraujošām cīņām trasē un atbalstītu mūsu bobslejistu Intaru Dambi.

Siguldā ieradīsies labākie bobsleja un skeletona pārstāvji no 18 pasaules valstīm. Bobsleja sacensību dalībnieku sastāvu spodrinās arī mūsu pašmāju zvaigznes: Oskara Melbārža, Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ar Intaru Dambi ekipāžas, kas sevi šīs sezonas sākumā ir pieteikušas kā nopietnas konkurentes cīņā par Pasaules kausu. Abās dienās pulksten 10.00 uz starta stāsies skeletona pārstāvji, bet no pulksten 13.00 braucienus aizvadīs bobsleja divnieku ekipāžas. Diemžēl sacensībās skeletonā nestartēs 15 ātrākie Pasaules kausa sportisti, starp kuriem ir arī brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna. Skatītājus izklaidēs dīdžeji, bet pašiem mazākajiem starta estakādē būs iespēja vizināties ar īstām bobsleja kamanām. Ieeja pasākumā - brīva.

Uģis Žaļims un Intars Dambis Pasaules kausā divnieku ekipāžu kopvērtējumā pēc trešā posma ir noslīdējuši no 5. uz 7.vietu. Pasaules kausa sezona turpināsies pēc gadumijas.

“Šīs sacensības mums nav īpaši svarīgas, mums deva iespēju izvēlēties, vai gribam braukt, bet sestdien braukšu. Šīs sacensības vairāk atrādīšanās līdzjutējiem. Zinu, ka būs daudz skeletonistu, bobslejistu būs mazāk. Jāsaka, ka sezonas sākumā citreiz ir gājis labāk, kopvērtējumā esam septītie, bet sešiniekā vajadzētu noturēties. Laikam mums tā slida nav tāda “baigākā”, vajadzētu labāku. Bobs labs, braucam arī labi,  starts arī labāko piecniekā. Līdzjutējus, dzirdu tikai startā, kad braucam, tad gan neko ne dzird, ne redz.

Nākamās sacensības man būs Amerikā, jau pirmajā datumā lidojam projām,” stāsta Intars Dambis.

Kategorijas