Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunais vadītājs ir optimists

Līga Vīksna

2010. gada 28. maijs 10:37

3092

Alūksnietis Jānis Bukāns trešo nedēļu veic Alūksnes novada pašvaldības akciju sabiedrības “Simone” valdes locekļa pienākumus. Viņa prioritāte jaunajā amatā ir pēc iespējas ātrāk atbrīvot pašvaldības uzņēmumu no parādu sloga, lai var domāt par attīstību.

Kopš 1997.gada J.Bukāns ir strādājis Valsts policijas apvienībā “Apsardze” līdz brīdim, kad šo struktūrvienību likvidēja. J.Bukāns vairās sevi raksturot, norādot, ka par to jāspriež citiem. Pats cilvēkos viņš augstu vērtē savstarpējo cieņu, pret uzņēmumā notiekošo būšot prasīgs, bet pret darbiniekiem – gan prasīgs, gan saprotošs. “Pret darbiniekiem nevajag vērsties ar represīvām metodēm – visu var atrisināt mierīgā ceļā,” pārliecināts J.Bukāns.


- Kāpēc nolēmāt pretendēt uz “Simones” vadītāja amatu?
- Redzēju, ka ir izsludināts konkurss uz vakanto amatu un nolēmu pieteikties. Jāpamēģina strādāt arī civilajā jomā, turklāt šī nozare mani arī interesē.

- Kāds priekšstats par šo uzņēmumu jums bija agrāk un kāds iespaids ir tagad?
- Priekšstats ir līdzīgs gan toreiz, gan pašlaik. Tagad es redzu arī problēmas, kas ir uzņēmuma iekšienē. Neloloju cerības, ka “Simone” ir brīnum­uzņēmums – zināju: nāku strādāt uz uzņēmumu, kurā ir daudz problēmu. Agrāk arī pats biju “Simones” klients kā siltumenerģijas patērētājs, tagad vairs ne. Cilvēkiem vienmēr ir pretenzijas – kaut kad dzīvokļos ir par aukstu, tad par karstu. Ražojot siltumenerģiju, izmaksas ir tādas, kādas tās ir, un to ietekmē daudzi faktori. Savukārt iedzīvotāji, saņemot rēķinu par apkuri, vai nu var, vai nevar to apmaksāt.


- Kā jūs raksturotu situāciju “Simonē”: tas ir grimstošs uzņēmums vai gluži pretēji – tāds, kurš var atkopties un strādāt patstāvīgi?

- Uzskatu, ka “Simone” spēj strādāt patstāvīgi un izkļūt no parādu sloga. Protams, vairāk vai mazāk ir vajadzīgs arī pašvaldības atbalsts, tomēr, manuprāt, pat saviem spēkiem “Simone” var atkopties. Tiesa, tas nav viena gada jautājums, bet “Simone” var izķepuroties. Pašlaik gan “Simone” ir ļoti sliktā stāvoklī, bet tas nav grimstošs uzņēmums – ir jāstrādā, lai to sakārtotu.

Vairāk lasiet laikraksta "Alūksnes Ziņas" 28.maija numurā

Kategorijas