Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Akcija "Ūsainie Ziemassvētki": kaimiņnovadā sarūpē dāvanas

Monta Zelča

2015. gada 22. decembris 13:22

807

Laikraksta "Dzirksteles redakcijā, kas Gulbenes novada ļaudis aicinājusi atbalstīt Alūksnes dzīvnieku mājas "Astes un Ūsas" akciju "Ūsainie Ziemassvētki", pamazām krājas Ziemassvētku dāvanas šīs patversmes suņiem un kaķiem. 18.decembrī ar lielu dāvanu kravu ieradās Gulbenes 2.vidusskolas skolēni.


Vidusskolas līdzpārvaldes prezidente Amanda Baldone stāsta, ka skolā jau otro gadu tika rīkota labdarības akcija, lai šīs dzīvnieku mājas iemītniekiem sarūpētu dāvanas.

“Svētkos gribam iepriecināt dzīvniekus. Skolēni atsaucīgi sagādājuši suņu un kaķu barību. Sākumā uz dzīvnieku māju plānojām braukt paši, taču sarūpētās dāvanas izlēmām nogādāt laikraksta “Dzirkstele” redakcijā, kas aicina ikvienu novada iedzīvotāju būt līdzjūtīgiem un sagādāt svētku prieku patversmes iemītniekiem.”

Skolniece Jana Trolle min, ka 12.klase savāca 19 eiro, lai iegādātos suņu un kaķu barību. Skola iesaistās arī citās akcijās, piemēram, uz Zambiju tika vāktas dažādas skolas preces, lai viņus atbalstītu.

“Tie, kam mājās ir dzīvnieki, saprot, ko tas nozīmē, ja viņiem nav māju un nav ko ēst. Daudzi jautā, kāpēc Gulbenē nav patversmes un kāpēc jāziedo Alūksnes dzīvnieku biedrībai. Skaidrojam, ka tur tiek nogādāti arī Gulbenes novada klaiņojošie kaķi un suņi,” norāda Gulbenes 2.vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā un līdzpārvaldes skolotāja – konsultante Iluta Podziņa.

I.Podziņa norāda, ka bērni mācās paši organizēt akciju un reklamēt to. “Visa skola piedalījās akcijā, īpaši aktīvi bija jaunāko klašu skolēni. Vecāko klašu skolēni, sagādājot lielo suņu barības maisu, rēķinājuši, ka tā ir izdevīgāk, bet 1. – 3.klases skolēni sarūpēja katrs vienu paciņu. Par rezultātu ir milzīgs prieks un varam būt lepni ar sevi.”

 “Dzirksteles” redakcijas darbinieki dāvanas nogādās ķepaiņiem.

Kategorijas