Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē – Ziemassvētki Parīzes gaisotnē

Līga Vīksna

2015. gada 23. decembris 00:00

4

Otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, pulksten 16.00 Alūksnes Kultūras centrā būs iespēja baudīt skaistu svētku koncertu - Ziemassvētkus Parīzes gaisotnē kopā ar Katrīnu Gupalo un Andreju Osokinu koncertprogrammā “100 gadi ar Piafu”.

Nojauc robežas un ļauj
līdzās pastāvēt žanriem
Koncertprogramma “100 gadi ar Piafu’” ir pianistes un dziedātājas Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina veltījums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei. Tā apvieno gan Piafas leģendārākos hītus un  ekspresīvās pēdējo gadu dziesmas, kas Latvijā tiks izpildītas pirmo reizi, gan arī klasisko mūziku, kas skanējusi Piafas dzīves laikā, iedvesmojusi viņu un radījusi atmosfēru 20.gadsimta Parīzē - Ravēls, Satī, Stravinskis un Debisī. A.Osokins norāda, ka neordinārā programmas koncepcija nojauc robežas ne tikai starp dažādiem skatuves mākslu veidiem – teātri un izpildītājmākslu, bet arī ļauj līdzās pastāvēt atšķirīgiem mūzikas žanriem – klasiskajai un populārajai mūzikai.

Uzbur uz skatuves neparastu pasauli
Katrīnu Gupalo sabiedrība iepazina Latvijas Televīzijas šovā “Radīti mūzikai”. Viņa ir viena no neordinārākajām jaunās paaudzes latviešu mūziķēm, kura nupat beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā (ASV). Šobrīd viņa studē Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, bet, sākot ar nākamo sezonu, turpmākā mākslinieciskā darbība noritēs Ņujorkā. Profesionālā izglītība trīs dažādās mākslas jomās – klavierspēlē, vokālajā un teātra mākslā, Katrīnai ļauj uz skatuves uzburt neparastu, ekspresīvu un ārkārtīgi juteklisku pasauli.

Ir nozīmīgu konkursu
laureāts
Savukārt Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – Karalienes Elizabetes konkursa Briselē, Artūra Rubinšteina konkursa Telavivā un Margaritas Longas un Žaka Tibo konkursa Parīzē laureāts. Šīs sezonas spilgtākie notikumi A.Osokina  koncertgrafikā ir debija Berlīnes filharmonijā, uzstāšanās ar orķestri “Kremerata Baltica”, sadarbība ar Vladimiru Fedosejevu, kā arī slavenās poļu skaņu ierakstu kompānijas “DUX Recording Producers” izdotā soloalbuma “Dedication” prezentācija.
Biļetes uz koncertu Alūksnē var iegādāties internetā “www.bilesuparadize.lv” un Alūksnes Kultūras centra kasē. ◆

Kategorijas