Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atkritumus drīkst mest tikai līguma slēgšanas vietā

Diāna Lozko

2015. gada 30. decembris 00:00

14

Alūksnietis Jānis Cīmiņš vērsās redakcijā ar sašutumu par situāciju Torņa ielā, kur kāds iedzīvotājs atkritumu konteineros ievietojis atkritumus no savas lauku saimniecības.
J.Cīmiņš stāsta, ka redzējis, kā piebrauc automašīna, kuras bagāžnieks piekrauts ar atkritumiem. Viņš piegājis pie atkritumu atvedēja un uzsācis ar viņu sarunu. “Viņa mašīnas bagāžnieks bija pilns ar atkritumiem plastmasas maisiņos. Viņam pieder dzīvoklis Torņa ielā 11, taču atkritumi nāk no lauku saimniecības Jaunalūksnes pagastā. Vīrietis uz maniem aizrādījumiem atteica, ka viņam te ir dzīvoklis un viņš par atkritumiem maksā, tāpēc viņš tos droši var krāmēt,” stāsta J.Cīmiņš. Viņš uzskata, ka šāda situācija nav pieņemama, jo šie nav bijuši atkritumi no dzīvokļa un tādā veidā atkritumu vedējs aizņēmis vietu atkritumu konteinerā, kurā atkritumi jāizmet arī citiem mājas iedzīvotājiem.
Arī kāda alūksniete, kura vēlējās būt anonīma, stāsta, ka viņas mājas pagalmā šādi gadījumi nav retums un kāds, kuram ir saimniecība laukos, ved savus atkritumus uz pilsētas īpašuma atkritumu konteineriem.
SIA “Rūpe” valdes loceklis Artis Sviklis informē, ka atkritumus var novietot tur, kur cilvēkam ir slēgts līgums par atkritumiem, un tur, kur par tiem tiek maksāts. “Šķirotos atkritumus, pat ja cilvēks dzīvo, pieņemsim, Torņa ielā, viņš var vest, uz kuru vietu vien vēlas, jo nav nozīmēts, kur tieši jāliek šķirotie atkritumi. Sadzīves atkritumus gan var nolikt tikai tur, kur ir slēgts līgums un kur cilvēks par tiem veic maksājumus. Līgums tiek slēgts ar cilvēku par konkrēto vietu,” uzsver A.Sviklis. ◆

Kategorijas